[]

mouse kullanan elde karıncalanma ve uyuşma

merhabalar,

son zamanlarda bol bol malak gibi evde oturduğumdan ve bilgisayar başında olduğumdan mouse kullandığım sağ elimde karıncalanma ve uyuşma olmaya başladı. bunun çaresi var mıdır, daha kötü bir şeylerin habercisi olabilir mi, bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.


buraya kadar okuyanlar için bonus soru: üstte duran duyurulara ne oldu yahu? hiç sticky duyuru kalmamış gibi duruyor bende?

 
üstte duran duyuru kalmamış şu an için.

mouse kullanırken bileğinizi masaya değdirmemeye çalışın ve düzenli olarak ara verip kolunuzu dinlendirin derim ben. bana da oluyor bu, sakat iş biraz.
  • cro magnon  (25.07.09 19:58:29) 
dolaşım problemi gibi duruyor.
trackball kullanmak çözüm olabilir.

  • lhun  (25.07.09 19:59:12) 
sinirlerle ilgili bir durum olsa gerek o. çaresi tabii ki bilgisayar başında daha az oturmaktır. o parmaklardaki uyuşmadan öte bilekteki uyuşma sorun oluyor. bilekteki sinirlerin gg olması(buradaki anlamı işlevini yitirmesi) kangrene yol açabiliyormuş. onun içinse muhteşem bir icat var: powerball

buraya kadar okuyanlar için oraya kadar okumuşlara cevap: 1 haftalık oluyor o duyurular ama hepsinin bir anda gitmesi bana da garip geldi. hepsi 1 haftalıktı galiba. bana da garip geldi ilk gördüğümde. kısfmet..
  • dambil  (25.07.09 19:59:29) 
karpal tünel sendromu;
elin iki büyük sinirinden biri olan ve el bileğinin yaklaşık olarak ortalarına denk genelen "median sinir" in içinden geçtiği tünelde sıkışması halidir.
sinirin içinden geçtiği tünel dış etkenler ile (baskı, kullanım bozukluğu, şeker hastalığı, romatizmal hstalıklar v.s)içe doğru kalınlaşark sinirin sıkışmasına ve sinir dolaşımının bozulmasına neden olur. klinik bulgular elde (özellikle başparmak, işaret parmağı ve orta parmak ile avuç içinde) uyuşma, karıncalanma, el bileğinde hassasiyet, ilerleyen dönemlerde ağrı ( gece uyandıran ağrı da olabilir.. bu durum operasyon gerekliliğini işaret eder)
başlangıç tedavisinde, eli baskıdan uzak tutmak gelmektedir.
elinizi dinlendirmenizi öneririm.
  • ceyrekakıl  (25.07.09 20:41:58 ~ 20:44:23) 
el yukarda durduğundan daha az kanlanıyor bu nedenle uyuşma, karıncalanma oluyor. ama uyuşmalar ağrı ile coşuk boyuta geçtiğinde doktora gidiyorsunuz ve nur topu gibi bir boyun fıtığınızın olduğundan haberdar oluyorsunuz. (coder-web designer bir eşim var ve onun deneyimlerini aktarıyorum) olabildiğince fazla kol ve boyun kaslarını çalıştıracak egzersizler yapmak, egzersiz bandı ile germe-açma hareketleri yapmak, çalışmaya sık ara vermek hatta mümkünse bir süre hiç bilgisayar kullanmamak denenenler arasında. şimdilik şikayetler azaldı ama tam tedavi sanırım mümkün değil...


  • nympis  (26.07.09 12:50:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.