[]

Kira sözleşmesinde dış masraflar?

Merhaba, ev sahibiyle sorun yaşıyorum asansör ücreti yüzünden. Asansör bakımı mı yapılacakmış tadilat mı bilmiyorum artık. Apartman görevlisi bu parayı bizden istedi kiradan düşersiniz sonra diye. Ev sahibiyle konuştuğumda hayır siz kendiniz kullandınız ben ödemem , ödemiyorum derseniz de kirayı 100 tl birden arttırıyorum dedi. Sözleşmemizi 2 sene önce ekimde imzalamıştık.

Şimdi ben ne yapayım? Bu parayı benim mi ödemem gerekir? Kirayı böyle kafasına göre arttıramaz heralde sözleşme başlangıç tarihi de geçti.Sözleşmede kira artış yüzdesi boş bu arada.


 
Apartman demirbasinin gideri evsahibine yazar.cakallik yapiyor.odemediyseniz odemeyin yoneticiyle konusun arasin cakali.oyle oder.


  • cizgilipijama  (07.11.14 15:21:22) 
3-5 ay kirayı ödemeyin de görsün ibnelik nasıl yapılıyormuş. sonra ödersiniz bir yerde toplayın, götü korksun azıcık. o tehdidi ona yedirirdim.


  • fallthepieces  (07.11.14 15:24:36 ~ 15:24:56) 
ev sahibinin ödemesi gerekiyor. eğer kiradan kesmeye direnirse ödemeyin, yönetici uğraşsın onunla. kiraya zam meselesi ise kontratta ne yazıyorsa o şekilde olur. açıktan 100 kaat arttırsa ödemeyin fazlasını.

artırım oranı boşsa tüfe oranını (yoksa tefe-tüfe ortalaması mıydı) geçemez. ekim'i yeni bitirdik bu arada :)
  • no avalon  (07.11.14 15:34:55 ~ 15:36:06) 
kirayı 100 tl nereye arttırıyormuş, onu anca kontrat yenilerken yapabilir. yeni kontrat yapılmayan her sene eski kontrat tekrar yürürlüğe girmiş sayılır.


  • lily briscoe  (07.11.14 15:35:34) 
tamam ödemiyorum o zaman, içim rahatladı. Çok teşekkür ederim


  • gafgaliba  (07.11.14 15:42:14) 
sözleşmede kira artışı boş bırakılsa bile tefe-tüfe vs şeylere göre doğal olarak artma imkanı olabilir kiranın. o yüzden kirayı arttırmaması sizin için daha karlı oluyorsa ücreti ödemeyi tercih edebilirsiniz. ama onu ödedikten sonra da her zaman kirayı arttırabilir tabi yasal bi hakkı varsa. anlayan birine sorun bence.


  • acan99670  (07.11.14 15:45:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.