[]

Suçluyken pazarlık yapan Kargo şirketi

Ağustos ayında yurtiçi kargo, servise gönderdiğim bir yıllık dizüstü bilgisayarımı kaybetti.Geçen gün Bölge bayiliğinden tarafıma döndüler ve bilgisayarın kendi belirledikleri fiyat üzerinden ikinci el statüsüyle tazmin edileceği söylendi.İkinci el fiyatını kim belirleyecek neye göre ikinci el olacak muamma.Kabul etmedim.Ne yapmalıyım.Mantıklı olan içinde belgelerimi de kaybeden bu firma sıfırını vermek zorunda değil mi?

Ayrıca inatlaşıp maddi manevi tazminat açmayı da düşünüyorum.3 aylık zararım,belgelerim kaybedildi.Geriye doğru 3 aylık mağduriyetin tazminini de alabilirim.Ne dersiniz?

edit: bu arada servis tamir ettikten sonra bana gönderirken kaybedildi veya çalındı ürün.Bazı arkadaşlar yurt içi kargoyla muhatap olma servisle muhatap ol.Onlar sana sağlam ulaştırmasından sorumluydu servis yurt içi kargoyla irtibata geçsin diyor.

 
İçinde bilgisayar olduğunu nasıl kanıtladınız?

Sıfırını vermek zorunda değil bence. Sonuç olarak içinde sıfır ürün yoktu. Zararınızı karşılamakla yükümlü bence. Aksi takdirde zararınızın karşılanmasının ötesinde fayda sağlamış oluyorsunuz.

Benzerlik olsun diye yazayım, bir senelik araba çalındığında kasko yenisini mi veriyor?
  • burfak  (07.11.14 13:01:06) 
üstüne git derim. Havayolu firmaları kaybolan eşyalarda sıfırını baz alarak ödeme yapıyor ve zararını karşılama yoluna gidiyor. Yakınlarda varsa tüketici masasına git durumu anlat. illaki bu olayla ilgili bi tecrübeleri vardır. ne olur ne biter onu öğren bir de kargo fişlerinin arkasındaki yazıları oku orada kayıp vs bilgilendirme illaki vardır. hep imzalıyoruz ya arkada yazıyorsa 2.el tutarında zarar giderilir diye ozaman yapacak bişey olamz diye düşünüyorum. Çünkü uyandı artık firmalar da avukatlardan oluşturdukları sözleşme hukuk departmanları ile bu sorunlara min maliyetle çözüm bulmak için sana bana ufacık yazılarla imza attırıyorlar. hiçbirimiz okumuyoruz imzalıyoruz her seferinde. başımıza bişey gelince de ne yaparız diye düşünüyoruz..
içses: hoş gerçi 20 puntoyla yazsa göndermiyorum ozaman ben gider bırakırım mı dicez hayır o da ayrı bi konu.
geçmiş olsun ne diyim
  • erty_ksk  (07.11.14 13:02:42) 
burfak + 1
ödediklerine şükret <3

  • saksı  (07.11.14 13:02:47) 
yanlış yönlendirmeyin bence. Arabayla laptop bir değil. Araç kaskosunda yaşa göre kasko yapılır yaş en önemli faktördür. Kargo şirketi malın içeriği olarak sadece laptop yazar.
yarıms aat önce alınmış da olabilir 13 yıllık kütük gibi de olabilir laptop, kargo firması yaşını bilemez
ancayapacağısenden laptopa ait garanti belgesi fiş fatura vs talep eder marka modeli öğrenip fiyatını saptayabilmek için.
  • erty_ksk  (07.11.14 13:06:33 ~ 13:07:07) 
İçinde bilgisayar olduğunu faturayla kanıtladım.İçinde gönderdiğiniz bilgisayarın faturasını verin dediler onu verdim.E ikinci el nasıl fiyat belirlenecek.Kim belirleyecek.Bunun ortalaması neye göre olacak.500 de olabili 8oo de olabilir.Niye 500 olmasın ya da niye ikisinin ortası olsun?Yani niye mağdur edileyim ki?


  • sezar35  (07.11.14 13:10:19) 
fiyat ne laptopun bi de ne zaman alındı?


  • erty_ksk  (07.11.14 13:13:36) 
1250 tl.2013 yılında alındı.


  • sezar35  (07.11.14 13:16:25) 
Olaya şöyle baksak ;

Sen laptopu teslim almamışsın ellerinde teslim aldıklarına dair imza yok sen kargo firması ile muhatap olmak yerine teknik servise atıyorum 30 iş günü geçti tamir edemediniz bana yeni laptop verin desen?
  • Sir Anthony Hopkins  (07.11.14 13:30:23) 
istersen tam fatura bedeli için uğraş ama tükedici masasıyla görüş boşa atar yapmadan önce.
illaki verirlerse alırım diyorsan da 500 ve aşağısı verirlerse çingenelik yap ama üstünde sesini çıkartma derim.

  • erty_ksk  (07.11.14 13:31:24) 
Arkadaş çok ilginçsin.
Öncelikle mağdur olmamışsın daha, fiyat bile biçmeden cazgırlık çıkartıyorsun.

Ben hala sana insiyatif kullandıklarını düşünüyorum. Sen İrsaliyeli Fatura kesip kargoya iliştirmediysen sana 100 tl bile ödeseler birşey söyleyemezsin. Evde dürüp götürdüğün fatura kanıt olmaz.
  • saksı  (07.11.14 13:34:45) 
Firma senin ikinci el laptop'ın için sıfır bedeli ödemez. Öderse sebepsiz zenginleşme olur. Sigorta da aynı mantıkla kaskolu araca sıfır bedeli ödemez. Bazı durumlarda aracın ilk sigortalı senesi için yeni değeri üzerinden ödeme yapılır notu düşülürdü eskiden ama artık hep rayiç değer neyse o.


  • cakabo  (07.11.14 13:42:00) 
Ya kardeşim.Bu adamlar bana istanbuldan kargo gönderiyorlar.Tarafıma ulaşmıyor.İçindeki belgelerimi kaybederek beni manevi olarak zarara uğratıyorlar.3 aydır bilgisayarla yapmam gereken işleri yapamıyorum ve yeni bilgisayar alamıyorum maddi zarara uğratıyorlar.Sonra kendi kafalarından bir ücretle tazmin edecekler.Biz napalım siz ne takdir ederseniz odur diyip bekleyelim mi?Ödeme yapmayabilirdiniz de kaybolmuşssa bu işin doğasında var deyip susalım mı?


  • sezar35  (07.11.14 13:50:04 ~ 13:50:29) 
ben olsam teknik servisi bunaltirdim
onlar gönderememis sonucta, kargo firmasiyla da onlar ugrasmali. sen mesela birine bir sey gönderdin kargoyla. gönderdigin sey kayboldu. belki karsi tarafin gönderdiginden haberi bile yok. karsi taraf mi arar -kargoyu ben alamadim- diye, yoksa -size teslim ettigim paketi naaptiniz- diye sen mi ararsin?

  • kucukharfler  (07.11.14 14:33:42) 
Sözleşmeden manevi kayıplardan sorumlu değiliz gibi bir şey yazıyordur mutlaka. Yani "işimi yapamıyorum, kaybım var" diyerek tazminat alamazsın. Bu biraz da kargo ile göndermenin riski.

Servisten geldiğini bilgisayarın şimdi okuyorum. O zaman servisin uğraşması gerekiyor. Onlar sana gönderememiş çünkü.

Kargolar benim bildiğim göndericinin üzerine kaydedilir ve sigortalanır. Yani onların mal henüz.
  • burfak  (09.11.14 10:56:56 ~ 11:34:32) 
Yetkili servis Kargo şirketine fatura keserek tarafıma yeni bir laptop gönderdi.Mücadele zaferi getirdi.Teşekkürler.


  • sezar35  (26.12.14 19:07:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.