[]

bankacılar-yatırıcımlar vadeli döviz hesabı

elimde bir miktar dolar var değerlendirmek istiyorum merak ettiğim vadeli döviz hesabının oranı 1.15 tl nin ise 8.5

bu durumda 1000 dolar için 1.15 dolar kazanıyorum
1000 doları tl yapsam ise 2.24 kurdan 179 tl kazanıyorum. (vergiler hariç)

vadeli döviz pek mantıklı değil sanırım bu durumda bir açıklayın kafa basmadı çünkü

 
vadeli döviz riske göre hesaplanıyor. yani doların yıl sonunda gelmesi beklenen kur tl ile kazandığında hemen hemen aynı şeye denk geliyor.


  • prezarlatif  (07.11.14 11:34:37) 
aslinda bunun hesabini yaparken gelecege yonelik degil gecmise donuk yaparsan daha akil verici olabilir, mesela gecen sene veya 6 ay once bin dolarin olsaydi gibi. boylece dolardaki artis ile faizin getirisini daha guzel kiyaslama imkani elde etmis olursun.


  • mavicorap  (07.11.14 11:46:32) 
prezarlatif sağlam atmışsın yav. riskle ne alakası var; sabit getirili yatırım araçlarındaki getiri sonucu olaylara göre değişmez; imza gününde sabitlenir. o nedenle "sabit getirili" denir.

mr fusion evet dolarda daha düşük faiz alırsınız. eğer gelecekte de dolar devam edecekseniz bu mecburi. ancak tl-dolar arasında değişmek sizin için fark etmeyecekse: dolar kur tahmininize göre seçiminizi yapın, faizde %7.35 (8.50-1.15) kaybettiren dolar bir yılda TL'ye karşı %7.35'ten daha çok mu yükselir yoksa daha az mı? daha çok diyorsanız dolarda kalın, daha az diyorsanız TL mevduata geçin.
  • 507  (07.11.14 12:16:51) 
Bu senin beklentine bağlı. Eğer gelecek yıl, doların %8,5'den hızlı artacağını düşünüyorsan, döviz mevduat hesabı açman daha mantıklı. Eğer tersi düşüncedeysen, tl mevdutı veya bono tahvil alımı yapacaksın.

Bu kararını şekillendirirken şu 3 değişkeni dikkate al:
1-) Enflasyon
2-) Faiz Oranları
3-) Kur

Kolay gelsin. :) Bana sorarsan, tüm malvarlığını dolara ya da tl'ye bağlamaktansa bir sepet yapman daha mantıklı olur.
  • maxim gorki  (07.11.14 12:40:58 ~ 12:41:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.