[]

degisik bir askerlik sorusu

benim durumum biraz karisik arkadaslar. yurtdisinda yasiyorum, 2015-subat ayina kadar calisma ve oturma iznim vardi. haliyle askerligim aralik-2015 tarihine kadar tecil edildi konsolosluktan.

simdi isten ayrilmam sebebiyle calisma ve oturma iznim iptal edilecek. yakin zamanda turkiye'de calismaya baslayacagim. askerlik subenin bu durumdan ne zaman haberi olur ve benim tecilim ne zaman iptal edilir? cok tesekkurler simdiden yanitlara.


 
İşten ayrıldığın için çalışma ve oturma izninin iptal edileceğine emin misin?
Ben en kötü ihtimalle yenileyemezsin diye biliyorum. Mevcut kartında bulunan süre boyunca o ülkede yaşamaya ve iş bulursan çalışmaya devam edebilirsin.

Tecilin Aralık 2015'e kadar geçerli, TR'ye döndün diye seni aramaya kalkmazlar.
  • cakabo  (07.11.14 08:31:11) 
@cakabo tam emin degilim ama sirket kalan surede benim icin bir para oduyor devlete, o yuzden iptal edecekler diye biliyorum. en azindan calisma iznini.

ben de aralik 2015'e kadar dokunmazlar diye dusunuyordum ama asal mevzuatini okuyunca kafam karisti.

HANGİ HALLERDE ERTELEME HAKKIMI KAYBEDERİM?

*Erteleme işlemine esas teşkil eden yabancı ülkedeki statünüzü kaybetmeniz halinde,

*Askerliğiniz erteli iken yurda kesin dönüş yaptığınızda,

*Sınır dışı edildiğinizde,

*Askerliğinizin erteli olduğu dönemlerde herhangi bir takvim yılının ( 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arası) yarısından fazla süre ile (184 gün ve daha fazla süreyle) Türkiye’de kaldığınızda, ertelemeniz iptal edilir ve yurt içinde durumunuza uygun askerlik işlemine tâbi tutulmanız gerekir.
  • yigitovic  (07.11.14 08:40:26) 
yani soylemek istedigim kesin donus yaptigim sgk girislerinden kolaylikla anlasilmaz mi? anlasilmadi diyelim, agustos ayi itibariyle 184 gun dolmus olacak, yine iptal etmezler mi?


  • yigitovic  (07.11.14 08:41:20) 
O zaman en temizi şubeni telefonla arayıp sor.


  • cakabo  (07.11.14 08:47:07) 
@cakabo yalnizca subem degil, 7-8 tane subeyi aradim ama klasik turkiye. telefonlara bakan olmadi, bir tanesi merhaba yurtdisindan ariyorum diyince mesgule atti falan.


  • yigitovic  (07.11.14 08:49:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.