[]

Ak-saray ve dünya basını

Hemen hemen her yabancı basın bu konuya değinmiş.Olay bu kadar gündem olacak kadar büyük mü ? 650 milyon dolar çok mu para

www.sahibinden.com

Mesela sahibinden.com da bile 100 milyon euroluk bir yalı bulunduğuna göre aslında o kadar çok değil gibi ? evet tartışılır israf mı ülkede fakirlik varken vb şeyler ama dış basının ilgisi niye ?
www.bbc.com

Bbc ,washington post vb dünya basını hep bunu haber etmiş.Çok üzerinde de durmuşlar sizce neden ?

 
sevgili dostum, 100 milyon euro'ya satılan o yalının, yapımı için 100 milyon euro harcandığını mı sanıyorsun? yalının ederinin o olmasının sebebi lokasyonu ve uçuk emlak piyasası. belki 100'de 1'i bile değildir yapımı.

sarayda ise, "ya o kadar da çok diil gibi sanki ama" dediğin para, sadece yapımına harcanan. ve o yalı istanbul boğazının dibindeyken, bu eni konu ankara'da ve boğaz falan değil atatürk orman çiftliği'nin -artık ne kadar kaldıysa- orman manzarası var.

yine de, koyalım o sarayı da sahibinden.com'a, kaç yazacaklar? :) 65 milyar dolar falan belki? siyaseten de öneme sahip olduğu için belki daha da fazla. böyle bakmak lazım.
  • cevap botu  (07.11.14 00:37:17 ~ 00:38:01) 
o ilan yıllardır orada, ayrıca dünyanın en güzel boğazlarından birinin en güzel konumunda tarihi bir yalı 100 milyon € ediyorken ankara'da(pek yerini bilmiyorum ama ankara'da işte) bir AKP binası 650 milyon dolar etmemeli. açık ve sert olmak gerekirse, ülke bu durumdayken o kadar para dökülüp yaptırılan bir saray yıkılışı simgeler. (bkz: dolmabahçe sarayı)


  • dirildimde geldim  (07.11.14 00:39:18) 
sorun yabancıların hala bizi az biraz yüzü batıya dönük olarak görmelerinden kaynaklanıyor.
mesela bir arap şeyhi gidip altından saray yapsa kimsenin umrunda olmaz.
ama demokrasi var gözüken bir ülkede,
böyle zevksiz ve lüks bir yapıya bu kadar para harcanması şaşırtıcı geliyor adamlara.
hala anlayamadılar erdoğan'ın türkiye'yi bir diktatörlüğe çevirdiğini.
uzaktan, seçimler falan yapılıyor, az hile de olsa demokrasi var sanıyorlar.
  • titiraprap  (07.11.14 00:50:33 ~ 00:53:35) 
konuya cok hakim olmamakla birlikte, bu yapinin maliyetinden cok, arazisi vb durumlardan ötürü bazi önemli mahkeme kararlarina ragmen yapilmasi ve akabinde devlet envanterine gecirilecegi kilifi ile ilgili bir dikkat söz konusu saniyorum.


  • apiko  (07.11.14 01:38:54) 
Patron, Hamburg'da çok benzer olmasa da benzer bir durum var. Belediye bilmem kaç yüz milyon euroluk bir bina yaptırdı, kimsenin konutu değil, turistik açıdan düşünülmüş bir yapı. Almanlar inanılmaz eleştirdiler, ekonomi böyle bir durumdayken nasıl yapılır diye.

Demokrasi, modern düşünce yapısı bunu gerektirir, merkel böyle bir konut yaptırcam dese, ki çok daha güzelini pahalısını yapabilirler, götüyle güler almanlar, zaten Merkel bunu söyleyemez bile, söylemez de, böyle bir şey demokraside düşünülemez. Adamın aklına gelmez hacılar.

Ben başbakanlık konutu yaptırcam, cumhurbaşkanı olursam, konut da benimle gelir. Nasıl lan? Sen bir memursun, halka hizmet için ordasın. Ekmelettin cumhurbaşkanı olsaydı, bina onun kullanımına mı verilecekti?

Başbakanım ama cumhurbaşkanı olursam başbakan gibi davranırım, politik olurum. Bunu hiç bir demokraside söyleyemezsiniz. Anca tatlı su demokrasisinde olur.

Velhasıl, bu insanlara oy veren vatandaşlarımızdan utanıyorum, yabancı arkadaşlara durumu anlatamıyorum, akılları almıyor.

Ülkeden siktirolup gitmek en mantıklısı. Bu insanların hakkı bu. Amerika bizi de bir ortadoğu ülkesine çevirip, demokrasiyi getirecek en sonunda. 30 yıl sonra yıkılmış olur cumhuriyetimiz, bunların ellerinde. Yazarken bile içim yandı, o kadar şehidimiz boşuna ölmüş.
  • [silinmiş]  (07.11.14 04:55:08) 
Şunu okuyalım.

amerikabulteni.com
  • [silinmiş]  (07.11.14 05:00:30) 
" 650 milyon dolar çok mu para? Mesela sahibinden.com da bile 100 milyon euroluk bir yalı bulunduğuna göre aslında o kadar çok değil gibi ? "

Soyle soyleyeyim, o 100 milyonluk yalinin parasini sen mi verdin? Hayir. Peki Ak-Saray'in parasini sen mi verdin? Evet. Asgari ucretin 400 dolar oldugu ulkede 650 milyon dolara sirf sikinin keyfine saray yaptiran adama ses cikarmak kadar normal bir sey yok. Ben Kanada'dayim, cok daha zengin bir ulke ama burada bile boyle bir sey yapilsa buradaki halk tepki verir, normaldir. Ben de milyar dolarlik projede calisiyorum ama calistigim proje hastane projesi. Arastirma yapilsin, halka hizmet etsin, bilimsel arastirmalara vesile olsun diye yapiliyor, gosteris budalaligi icin degil.
  • fortisvita  (07.11.14 05:45:59 ~ 08:01:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.