[]

piercing deliğinin kapanmaması için ne yapabilirim?

yarın işimin ilk günü. nefret ettiğim bir işe başlamamın yanısıra, yıllarca adeta bir parçam olan piercingimle vedalaşmam gerekecek. bazı kişilere komik geliyor, komik bulacak olanlar hiç yazmasın :/

piercingim dudağımda ve çıkartınca bi en fazla 40 dk falan dayanıyor sanra takarken çok acıyor, delik de kapanmaya başlamış oluyor. memur olduğum için de kısa bir bar bile taksam konuşurken ucundan gözükecek, sonra biri laf eder bişi olur daha yeni atandım.

biliyorum eninde sonunda kapatmak zorunda kalacağım ama belki işe yarar bişiler deneyimlemiş olan, benle aynı durumda olan duyurucular vardır diye bir sorayım dedim :( bi yerlerde çok eskiden okumuştum ip geçiren falan varmış ama incecik ip, koca deliğin kapanmasını nasıl engelleyebilir ki?

 
çaresi yok, kapanacak o.


  • devilred  (06.11.14 23:12:01) 
Kürdan tak.


  • nickimi yermisin  (06.11.14 23:13:03) 
@nickimi yermisin dalga mı geçtin ciddi misin bilemedim de, oha şaka maka aslında fena fikir değil he. kapanmasındansa, yapılabilir yani


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (06.11.14 23:14:45) 
Yıllarca parçan olan dudak piercingi 40 dakikada kapanmaz. Dil piercingi bile kapanmıyor o kadar kısa sürede.

Arada tuvalete gidip tak barı, çıkar.
  • buff  (06.11.14 23:14:59) 
@animal, incecik ip engelliyor mu kapanmasını ki?


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (06.11.14 23:15:16) 
@buff, ösym sınavlarına girdiğimde falan çıkarıyodum, sınav sonrası takmakta bayağı zorlanıyordum. biraz bünye meselesi malesef bu işler.


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (06.11.14 23:16:20) 
kulak deliği mi allaseniz bu, ip geçirmek nasıl olacak :/

ayrıca ip geçirmenin piercing takmaktan ne farkı var, birine laf eden diğerine de edecektir. ipi deliğin içine tıkacak değilsin herhalde sadece ya.
  • devilred  (06.11.14 23:17:16) 
@devilred, piercinge veya iğnemsi bişiye ip bağlayıp delikten geçirilir, dışardan gözükmeyecek kadar da ucundan kesilir falan o mesele değil de, kapanmasını engeller mi diye düşünüyorum. engellese amenna, bi ömür öyle çalışırım sorun değil ^^


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (06.11.14 23:19:53) 
kapanır. bir saatte doku kendini yenilemeye başlıyor ve delik kapanır gibi oluyor ve barı takarken de zorlanıyor. acıyor, kanıyor.
küçük bir bar alın ve elinizin altında hijyenik bir ortamda muhafaza edin.
iş yerine gittiğinizde çıkarın ve her saat başı bunu takıp çıkarın birkaç kez. masanızın üzerine bir not koyun ve unutmayın. madem bir parçanızmış gibi görüyorsunuz, sizi anlıyorum bu konuda.

mesai biter bitmez de işyerinizin kapısından çıkarken piercinginizi takın gidin evinize. zor bir şey değil.
kadınların eve gelince takılarını çıkarması gibi bir olay. piercinginizi seviyorsaız bu döngüye de alısırsınız.
ayrıca bir avantajı da bakmadan çokça uğraşmadan dudak piercinginin kolayca takılıp çıkarışabiliniyor olması. dikkat de çekmezsiniz yani.

ip takmayın sakın, ağız bu ve biz titanyum barlara ne kadar çok önem veriyoruz bunu biliyorsunuz bir piercingsever olarak.
  • mimimi  (06.11.14 23:20:27) 
@mimimi, aslında evde kısacık bi barım vardı onu takacaktım ama bulamadım. yarın iş çıkışı en kısasından alcam, umarım iş çıkışına kadar dayanır :) olmadı evet arada lavaboya gidiyorum diyerekten piercingi takıp çıkarcam bikaç kere. yani o kısa bar da sorun çıkarmasın da işte, hiç önemli değil günde bikaç kere takıp çıkarmak :(

fikir veren duyuruculara sonsuz tişikkirlir ^^
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (06.11.14 23:24:25 ~ 23:25:01) 
yani takıp çıkarırken masanızın altına da eğilirsiniz o kadar dikkat çekeceğini sanmam. uzun barı da kullanabilirsiniz böylelikle kısa bar alana dek. fakat lütfen hijyene dikkat edin. küçük bir şu ağzı kapanan paketlerden ya da takı kutusu alıp onun içinde muhfaza edin.ne kadar takıp çıkarırsanız o kadar da artacaktır mikrop kapma yüzdeniz ve lütfen eğer piercinginizden vazgeçmeyecekseniz kapanmasına da izin vermeyin. zorunlu bir mülakat yüzünden konuşurken küçük piercingim bile rahatsız edermiş oradakileri diye akıllının birine uyup üç saat boyunca takmadım ve sonra takıcam derken dilim alttan kapanmaya başlamış ve resmen başka bir noktadan delmek zorunda kaldım yaşadığım acıyı anlatamam size. çenem, kulaklarım, boğazım öyle garip bir ağrı hiç yaşamamıştı.

rica ederim :)
  • mimimi  (06.11.14 23:29:30) 
Seffaf ya da ten rengi piercing alabilirsin. Sunlardan. www.bodyjewelleryshop.com

Boylece tak çıkar yapmazsin.
  • Lim5  (07.11.14 00:29:36) 
@mimimi yani aynılarını ben de yaşadım o kadar iyi anlıyorum ki seni :) hijyene dikkat ederim evet, ergenken çok salakça bi hata yaptım kaşımdaki iltihap kapıp kapandı, acısı hala içimde.
he bi de bugün sadece işte gıcık bi kız, senin dudağında bişi mi var dedi onun haricinde kodaman abiler falan kimse bişi farketmedi :)) kısa bir bar bulup taktım da :)

@freekara, umarım öyle olmaz :)

@Lim5, işten çıkınca ilk iş eve gidip, istanbul'da o piercingten bulabileceğim bir yer var mı diye araştırıciim, aradığım çözüm buymuş, teşekkürler :)

@molkoid ehehe bnm de 6 sene oldu veya geçti tam emin değilim, ama bünyem yaraların çabuk iyileşmesine elverişli demek :/

@tavizyok, sizin gibileri çok kıskanıyorum işte, benim mal bünye sağolsun askldja benim de bi ark.m var aylarca takmasa deliği kapanmıyor.
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (07.11.14 15:05:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.