[]

superonline ve tüketici hakem heyeti hakkında

selamlar. turkcell superonline'ın 24 ay taahhütlü abonesiydim. 12 eylül'de kesilen internetim 13 ekim tarihine kadar gelmedi. bir ayı aşkın bir süreden bahsediyoruz. hiçbir şekilde çözüme kavuşmadığı gibi, sıkıntının kaynağı da tespit edilemedi. aboneliğimi iptal ettirdiğimde, kampanya iptal bedelinin yansıyabileceğini, fatura düzenlendikten sonra bu tutara itiraz edebileceğimi belirttiler.

31 ekim tarihinde 183 tl'lik bir fatura kesmişler. dün ve bugün 3 defa görüştüm fatura birimiyle, fatura itiraz talebimi hiçbir şekilde işleme alamayacaklarını belirttiler. bu konu kendilerini aşıyormuş. 1 ayı aşkın süre hizmet alamadığım için aboneliğimi iptal ettirdim ve başka bir şirketten hizmet almaya başladım (dolayısıyla altyapı konusunda bir sıkıntı yok), ortada keyfi bir durum yok, taahhüde uymayan sizsiniz dediğimde "anlıyorum"dan başka bir cevap alamadım.

tüketici hakem heyetine iletmek üzere bir dilekçe yazdım ve yarın teslim edeceğim. bununla ilgili 2 sorum olacak,

1. tüketici hakem heyetinin vereceği kararın firma nezdinde bağlayıcılığı var mı?
2. bu süreçte faturayı ödemeli miyim?

buraya kadar okuyup yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

 
1)var. çok rahatlıkla hizmet alamadığınız günleri öğrenebilirsiniz tüketici hakem heyeti kararıyla. hizmet alamadığın için de tüketici hakem heyeti tarafından haklı bulunursun. aslında oraya gerek kalmadan da öğrenebilirdin ama artık iptal durumu olduğu için uğraşmazlar.
2)bana sorarsan öde çünkü eğer bir şekilde durumdan sıyrılmanın yolunu bulurlarsa bunun üzerine ekstra faiz çıkartırlar, yasal süreyi aşarsa icralık duruma kadar götürebilirler. sen öde, haklı bulunursan paranı geri alırsın. o da kolay bir süreç değil aslında ama en azından fazladan ödeme ihtimalini ortadan kaldırmış olursun.

  • baba jo  (06.11.14 22:24:31 ~ 22:25:35) 
Maruz kaldığın şeyin adı "ayıplı hızmet". Hemen superonline a bır yazu gönder. Vermiş olduğunuz internet hizmetinin ayıplı olmasından dolayı 6502 s. Kanunun 13. Maddesi uyarınca sözleşmeyi şu tarihte tek taraflı olarak feshetmiş bulunmaktayım, de. Eğer önden ödemiş olduğun bedel var ise onları da talep et. Bu yazıyı iadeli taahütlü gönder ve hem taahüt kağıdını hem de yazının bir örneğini sakla. Bu aşamada hakem heyetine gitmene gerek yok. Faturayı ödeme. Eğer icraya koyarlar ise de, dosyaya "şu tarihte sözleşmemizi ayıplı hizmetten dolayı feshetmiş olduğumdan, böyle bir borcum bulunmamaktadır. Borca ve tüm ferilerine itiraz ediyorum" yazan bir dilekçe koy. İcra senin bu itirazınla duracaktır. Eğer devam etmek isterler ise, mahkemede dava açmak zorundalar. O davayı da tüketici mahkemesinde açmak durumundalar ki nübu senin leyhine.

Hizmetin ayıplı olduğuna dair elinde me tür delil var ise de sakla.

Hakem heyetlerinin kararları mahkeme ilamı ( kararı) hükmündedir, herkesi bağlar.
  • fengari  (06.11.14 23:44:17) 
@fengari, dediğin yol olması gereken ancak superonline kendi verdiği hizmetin ayıplı olduğunu kabul etmeyecektir. zaten öyle olsa uuth aradığında ayıplı hizmet verdiklerini kabul ederlerdi, en azından fatura itiraz kaydı oluştururlardı. superonline muadili bir internet servis sağlayıcıda çalıştım 2 sene, bu tip durumlarda işi yokuşa sürmeden çözüm üretmezler. kendilerini ayıplı kabul etmedikleri için de icrayı durdurtmazlar, dediğin gibi düşünüp de mağdur olan binlerce abone biliyorum.


  • baba jo  (06.11.14 23:54:35 ~ 23:54:57) 
onların hizmeti ayıplı olarak addedip addetmemeleri değil burada mesele. onların kabul etmesine kalırsak zaten, kimse hiçbir şeyi feshedemez. "icrayı durdurtmama" diye bir opisyonları yok, borçlu borca itiraz ettiği anda icra otomatik olarak durur, superoneline 'ın insiyatifinde değil bu. duran icrayı yeniden başlatmak için ise dava açmak zorundalar. işte o davada tartışılacak ondan sonra verilen hizmet ayıplı mı değil mi diye. uuth'a elindeki tüm belgeleri ve hizmetin ayıplı olduğunu ispat edebilecek tüm delilleri saklamasını söylemem de bu yüzden.


  • fengari  (07.11.14 00:44:57) 
teşekkürler. bir kaç yere daha danışmıştım. anladığım kadarıyla faturayı ödeyeceğim. elimde görüşme dökümleri, firmaya yazdığım yazılar vb gibi dokümanlar var. bunları da dilekçeme ekleyeceğim.
teşekkürler yardımlarınız için.

  • uuth  (07.11.14 12:17:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.