[]

nereye şikayet etmeli

bilirsiniz mediamarkt diye saçma sapan bir firma var. biz geçen ayın 22sinde mediamarkt online sitesinden bir ürün alma beyinsizliğine düştük ve bir televizyon aldık.

sözde dahili hd uydu alıcısı vardı televizyonun, ama ürün eve gelince bizimkiler görüyor ki uydu alıcısı falan yok.(bu da yaklaşık 200 liralık bir masrafa ve kablo vs. muhabbetine yol açıyor tahmin edebilirsiniz ki) kontrol ve akabinde iade/değişimi için ayın 26'sında talep oluşturdum, hala ürün evimden geri alınmadı kontrol için.

şimdi bunlar daha eve gelecek, ürünü alacak, depoya götürecek, kontrol edecek de, sonra duruma göre değişimini/iadesini yapacak da ölme eşşeğim yaz gelsin.

bugüne kadar insan gibi 5 defa arayıp anlattım durumu, bir halta da yaramadı. bugün açıp küfürü bastım, ki normalde hiç küfür etmem.

çıldırttılar anlayacağınız.

nereye şikayet edelim? gidip camlarını mı indirelim, ne yapalım, nasıl ödetelim bu saçmalığın hesabını? bir yol gösterin.

büdüt: lütfen bir daha mediamarkttan alışveriş falan yapmayın, sözde müşteri odaklı yaklaşım, sözde 'hizmet yoksa hiç katlanamam'.

 
tüketici heyeti


  • Sskywalkeremre  (06.11.14 21:08:10) 
İnternetten yapılan alışverişlerde 14 gün içinde koşulsuz iade hakkınız var. Hiçbir açıklama yapmadam iade edebilirsiniz yani isterseniz. Hatta bunu beyan ettıkten sonra tv yi kullanabililirsiniz de normal şartlarda, hiçbir şey diyemezler. 14 gün geçmediyse, hemen yazı ile sözleşmeden cayma hakkını kullandığınızı iletin. Gelip alsınlar tv yi istedikleri zaman, seve seve verecekler o parayı geri.

Eğer bedel iadesi yapmazlar ise de tüketici hakem heyeterine gitmeniz lazım.
  • fengari  (06.11.14 21:17:01) 
hangi tv hangi modeli? websitesinde uydu alıcılı diye satıyorlar ve o özelliği çıkmıyorsa ciddi şekilde başları belaya girebilir. tüketiciyi aldatmadan dolayı.


  • kosun lan mevzu var  (06.11.14 21:21:23) 
ya televizyonu annemle babama aldım memleketteki. kurulumdan falan anlamıyorlar.

e bu mereti çalıştırmak için bir de uydu alıcıya para vermeleri lazım şimdi, ürünü iade edeceğim için uydu alıcı alın kullanın da diyemiyorum. böyle de saçma bir durum.

ürün LG 42LB580V ama eve getirdiklerinde uydu alıcı yokmuş, teknik servis uydu alıcısı alın öyle yapalım demiş
  • megafon  (06.11.14 21:43:01 ~ 21:45:01) 
Twitterdan hesaplarina mention at. Ayrica genel mudur vs. Gibi tepedeki adamlarin ismini ogren, onlara da derdini twitterdan yaz. Gunumuzde maalesef telefon ise yaramiyor. Sacma ama, baskalari da gordugu icin sosyal medyayi onemsiyorlar.Ordan yaz, nasil duzeltiyorlar gor bak.


  • velasco  (06.11.14 21:44:40) 
iyide bu tv de uydu alıcı televizyonun içinde zaten. ayrı bi kutu değil ki? internetteki özelliklerinde öyle yazıyor.

siz ayrı bi kutu mu var sanıyorsunuz yoksa?

www.vatanbilgisayar.com
  • c1b2k3  (06.11.14 22:01:29 ~ 22:02:21) 
c1b2k3 haklı. uydu alıcısı dahili. anteni takacak yer yok mu televizyonun arkasında?


  • ykyt  (06.11.14 22:04:46) 
evet, lnb girişi yok televizyonun. yani dahili uydu alıcı özelliği yok. sorun da orada zaten.

ya yanlış ürün açıklaması vermişler, ya da yanlış ürün yollamışlar.
  • megafon  (06.11.14 22:37:05) 
bahsettiğiniz tv'nin arkası bu. çanaktan gelen kablo kırmızı işaretlediğim yere girecek.

imgur.com

ama bu giriş yoksa ve kutusu bahsettiğiniz ürünün kutusu ise olay başka bir hal alır.
  • c1b2k3  (06.11.14 22:44:45) 
televizyon memlekette olduğu için arkasına bakamıyorum.

fakat kurulum ve garanti belgeleri için eve gelen lgnin teknik servisi dahili uydu alıcısı olmadığını söylemiş. o yüzden 3 ihtimal geliyor aklıma: 1 yanlış ürün yollandı 2 yanlış tanım girildi ürüne 3 lg teknik servisi denyo
  • megafon  (06.11.14 22:51:20) 
sikayetvar a yazabilirsin, ben hep oraya yazdıktan sonra ciddiye alındım


  • mirty  (06.11.14 22:54:38) 
siz ailenizden gelen kutudaki model numarasını bir isteyin. hatta tv'nin etrafında falan da yazar belki modeli onu öğrenmeye çalışın bir. internetten verdiğiniz siparişi de bir kontrol edin yine. bunları bir kıyaslayın. bir de faturaya baksınlar hangi modele fatura kesilmiş diye.


ona göre yardımcı olmaya çalışalım biraz daha :/
  • c1b2k3  (06.11.14 22:54:59) 
LG 42LB580V bu modelde uydu alıcı özelliği mevcut. lg nin resmi sitesi de öyle söylüyor.

dolayısıyla farklı bir ürün teslim etmişler veya ürünün bu özellğe sahip olduğunu bilmeyen teknik servis olayı karıştırmış.
  • kosun lan mevzu var  (06.11.14 23:17:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.