[]

İsveç-Norveç yakınlarında geçen polisiye kitap önerisi

Başlık biraz saçma oldu ama anlatabildim sanırım. Bu ülkelerde geçen güzel polisiye kitaplar var mı? Bunun dışında kesinlikle oku dediğiniz bir şey varsa paylaşın lütfen.
Jo Nesbo ve Lars Kepler okudum.



 
e şu çok meşhur olan steig larsson'ın milennium üçlemesi var. ejderha dövmeli kız ve devamı.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (06.11.14 20:16:06) 
@bugunkü antremanda..
Onları da okudum.

  • mornie  (06.11.14 20:17:18) 
martin beck serisi - maj sjöwall ve per wahlöö.


  • g7mor  (06.11.14 20:21:01 ~ 20:21:42) 
kitap değil de dizi önerisi istersen bron/broen var. kitap demişsin ama yine de diyeyim dedim.


  • devilred  (06.11.14 20:25:17) 
evet dizi olarak bron broen ve forbrydelsen müthiş. kuzey avrupa polisiyesine düşkün ve bütün kitapları, filmleri, dizileri takip eden biriyim. buz adıyla türkçede yayınlanan çok akıcı bir polisiye var son dönemde okuduğum. ama gelmiş geçmiş en iyi isveç polisiyeleri henning mankell adlı bir yazarın kitaplarıdır. bir kaç kitabı hariç bütün romanlarında aynı polis vardır. bütün romanlar birbirinden bağımsızdır ama polis aynı olduğu için bazı karakterler süreklilik gösterir. bütün kitaplara ulaşmak zaten zor. ama bu adamın en güzel kitapları hangileri dersen birincisi kesinlikle en iyi polisiye roman ödülü de alan yanlış yol. beşinci kadın ve bir adım geriden i de tavsiye edebilirim.


  • a summer day  (06.11.14 20:44:01) 
arnaldur indridason - sesler ve sular çekildiğinde
camilla lackberg - türkçede yayınlanan 4 kitabı var. buz prenses, vaiz, taş ustası ve yabancı.
arne dahl var benim çok çok beğenmediğim ama okunabilir bulduğum.
karin fossum - pus isimli kitabını yeni bitirdim, tavsiye ederim. bir de göl diye kitabı var.
karin alvtegen - ihanet isimli kitabını okudum. beklediğim gibi değildi, ama aklınızın bir köşesinde bulunsun.
tabbi ki henning mankell
  • aagrid  (15.08.15 10:10:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.