[]

diş/çene sıkmak

iyi akşamlar duyuru sakinleri,

son bir haftadır fark ettiğim üzregün içerisinde ki bu geç vakitlerde uyanıkken ama hepsi, daha sık oluyor, dişlerimi çok fazla sıkıyorum ve bir anda ders çalışırken çenemin ağrıdığını fark ediyorum.ya da herhangi bir anda oluyor bu farkındalık. yani ilk birkaç gün acaba ders çalışırken sınav stresiyle mi oluyor ki diye düşünmüştüm ama değil.
sık sık yaşar oldum bu durumu.
çok büyük bir sorunum, problemim bulunmamakta allaha şükür. sadece okul ve dersler biraz yoğun. özel hayatım çoğu zaman sakin. insanlarla iletişimimde çok fazla sıkıntı yok. 20 mg cipralex alıyorum her sabah üç aydır. daha önce bırakmıştım ama okb atakları yüzünden tekrar başladım.

bu durum hakkında bir fikriniz var mıdır acaba?

şimdiden teşekkür ederim.

 
yeryüzündeki insanların 1/6'sında bu problem var ancak uykuda yaşanan bir hede olduğundan kimse farkında değil. sabah uyanıldığında çenede bi ağrı hissediyorlar ama anlam veremiyorlar; ağrının nedeni gece diş sıkmak!

tek nedeni: stres

çözüm: çene kaslarına botox. Botox sayesinde oradaki kaslar etkisiz hale getirilerek dişlerin sıkılmasıyla o kasların kuvvetlenmesi ve bilinç dışı (refleks haline gelip) diş sıkma engelleniyor.iyi bir ''gülümseme tasarımcısı'' diş hekimine gitmende fayda var.

geçici çözüm: uyurken boksörlerin kullandığı dişlik takarak uyumak. bu sadece sabahki ağrıyı azaltacaktır, diş sıkma huyunu gidermeyecektir.

geçmiş olsun..


ayrıntılı bilgi ve çözüm için: www.emeksaran.com
  • Fayfa  (06.11.14 19:16:23) 
benzeri bana oluyordu üniversitede bitirme projesi yaparken. metrobüsle okula giderken birden bakıyordum dişlerimi sımsıkı sıkmışım farkına varmadan. okul bitince direk geçti. bir daha yaşamadım.


  • raikkonen  (06.11.14 19:34:28) 
Bunun sebebi genellikle sikinti strestir. Ayrica uyusturucu (antidepresan) kullaniminda da olur. Belki de sadece tik olmustur. Gece yatarken takilam agizliklar var kisiye ozel yaptiriliyor. Ama tabi sebebini bulup cozmek daha dogru


  • neira  (06.11.14 19:39:24) 
tebrikler nur topu gibi (git: bruksizm) sahibi olmuşsun demek istiyorum öncelikle. genelde stres kaynaklı olduğu söylenir .net bi çözümü yok ama dişlerin kabaca sıkıp kırmamak için gece plağı dedikleri bir dişlik yapıyorlar. en kısa zamanda dişçine uğramanı tavsiye ederim. bnim dişçim teşhisi koymuştu mesela. gündüz çenenin kasıldığını farkettiysen uyurken de dişlerini sıkıp gıcırdatıyosundur.şimdiden geçmiş olsun


  • bengaykaplani  (06.11.14 19:54:13) 
kaygı bozukluğunuz olduğunu söylemişsiniz zaten, daha fazla bir nedene gerek yok gibi. öğrenciyken sabahlayıp bir kaç saatlik uykuyla dolandığım günler diş sıkmam tavan yapardı. bence önemli nedenlerinden biri de uyku düzensizliği ve uykusuzluk.


  • manuel mandalina  (06.11.14 20:39:15) 
Bende de vardi. Ertesi gun hayvan gibi cenem ve boynum agriyordu artik dusun. Discide silikon bi dislik yaptirdim gece takmak icin. Kalibini alip sana ozel yapiyolar. Ise yaradi. Sonra da gecti zaten.


  • mahnita  (06.11.14 23:07:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.