[]

Ütopya Yarışmasında Nasıl Gelir Elde Ederdiniz?

Ey güzide üniversitelerimize dereceyle girmiş işletmeci, iktisatçılar, girişimci zekalar sorarım size;

Bu Acun'un TV8'deki yeni sosyal deney projesi Ütopya'da (git: www.utopya.com.tr) en hızlı şekilde, 15 kişinin tüm giderlerini (yemek, evin konforu, temizlik, ısınma, tadilat vs.) karşılayacak şekilde nasıl gelir elde ederdiniz?

ps: İnekleri satarım, sera kurar mantar, marul, roka yetiştiririm gibi olmayacak fikirler çalışmaz. Elinizde 5000 tl var sadece. Bununla hem yaşam alanını konforlu yapacak malzemeleri (kalas, yapı malzemesi, elektrikli kombi, klozet vs.) hem de yemek giderleri için harcayacaksınız. Ayrıca elektrik, su ve telefon parası ile sobada yakacak parasına da ijtiyacınız var. Artan parayla da yatırım yapacaksınız.

Yatırımlarınız ne olurdu ve neye ne kadar harcayıp, ne kadar kazanmayı hedeflersiniz? Diğer 14 kişiyi nasıl ikna edersiniz fikrinize?

ps 2: Sera kurar marihuana eker satarım demeyin. Zamanınız yok. 2 gün sonra para suyunu çekecek etikleriniz filizlenmeden..!

 
@capitatum Alma. Alakam yok. Kendime sorduğum soruyu duyuruya sorup, olayı bilmeyenlerin de idrak edip nasıl çözümler üreteceğini merak ediyorum sadece..


  • Fayfa  (06.11.14 18:51:56) 
Olayı bilmeyenlerin fikirlerini merak ediyorsun da olayı bilmiyoruz. Elimizde sadece 5000 bin mi var? Aynı zamanda inek de mi var? İnekleri satarım demişsin çünkü.

5000 başka hiçbir şeyimiz yok mu? Mesela survivor'daki gibi adadalar mı? Eğer öyleyse evi bir şekilde ağaçlardan yapabiliriz, yiyeceği doğadan elde edebiliriz ama ormandaysak falan tabi. Hiç bilmediğimden bir şey geliştiremiyorum. Şartlar nedir?
  • secilmis uye  (06.11.14 19:23:35) 
@secilmis uye www.utopya.com.tr linki olayı anlamanız için verildi. Bir zahmet bi tıkla

özet: 15 kişi boş bir çiftliğe sadece kişisel eşyalarıyla giriyor. Sadece 5000 TL, 2 inek, 4 tavuğunuz var. Bir cep telefonunuz var. İstediğiniz herşeyi sipariş verebiliyorsunuz, getiriyorlar (ücreti karşılığı tabi). Hergün halktan isteyen çiftliğinizi ziyaret edebiliyor ve gelen insanlara satış/hizmet sunarak para kazanmanız gerekiyor ki ihtiyaçlarınızı karşılayacak parayı kazanabilesiniz.

Aylarca o çiftlikten dışarı çıkmadan yaşamanız lazım, yani paraya ihtiyacınız var.

Komün hayatı yani ve üretim yaparak kazanmanız lazım.

Neler yaparak üretim yapar ve bunları satarak yaşamaya devam edebilirsiniz?

added: yarışmada hiç bir kural yok. tüm kuralları yarışmacılar kendileri koyuyor.
  • Fayfa  (06.11.14 19:34:39 ~ 19:41:08) 
çiftliğin yeri neresi, baktım şöyle bi ama bulamadım, büyük şehirlere yakın bir yerdeyse, parayla en ucuzundan ve beslenmesi de ucuz çiftlik hayvanları alırım, 2000 liraya 2 tane keçi, 1 at, 1 eşek, 10 tane tavşan, 10 tane cins tavuk, 3-4 ördek alırım, doğal yaşam hayvanat bahçesi diye de broşür bastırırım 500 lira da reklam kısmı tutsa, bu 15 tane elemanı da boş beleş durmasın ya, bütün özel ilkokullarına kreşlere gönderir reklamımı yaptırırım.
çocuklar gelsin, hayvanları sevsin, doğayla iç içe bir gün geçirsin, bahçeden çiçek toplasın, özel at ve eşeğe binme turlarımız, köy yumurtalı kahvaltımız vardır diye. bir de tur ayarlayanlar için dolmuş tutarım gerektikçe, gider alır getirir, çocuk başına 50 kaat gibi bir fiyata, çocuklar tavşan neyin sever, yanlarında gelen ana babalar köy yumurtası keçi yoğurdu o may gad veri organik der. hele bir de televizyonda yayınlanacak, istanbula falan yakınsa çiftlik sıra olur millet çocuğum televizyona çıkacak diye. ehehe.
ilk paranın 2000 lirasını hayvan ıvır zıvıra verdik, kalan 2.000 ile de ilk anda çok gerekli ihtiyaçları, hani çiftlik demişsiniz banyosu bile yok demişsiniz de dört duvar var yani sanırım. bir çingen sobası, bir kaç köy işi yorgan döşek, banyo yoksa su bağlantısı var ama? bir kaç tane de kazan alırım kombiye ne gerek var, bahçede ateş yakar suyu ısıtırız, eskiden kombi mi vardı. ayakta dinelip su dökünsün pezevenkler. kalan 500 lirayla da uzun süreli saklanabilecek en az 2 aylık gıda alırım, bulgur, mercimek vs. turlar yapılmaya başladıkça haftada 2 gün yani haftasonları, günde 2-3 sınıf geziye gelse, en az günlük 60 çocuk yapar, günlük 300 lira, haftada sırf 600 lira bundan gelir, ineğin keçinin sütünden peynir, tavuğun yumurtası falan da gelen velilere kakalasak 100 lira da ordan gelse, haftada 700 lira, yemeksepetinden yemek söylemediği sürece bu 15 kişi, bu parayla ufak tefek domates salatalık fideleri alacak kadar atarlar kenara her hafta.
  • alice practice  (06.11.14 20:54:23) 
@alice practice

çiftlik İstanbul - Polonezköy'deymiş

tüm siparişler İstanbul'dan araçla geliyor
  • Fayfa  (06.11.14 21:16:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.