[]

Servisler Kaldırılıyor-muş?

Bugün açıklanan ekonomik plan gereği tez vakitte toplu taşıma hattında bulunan okul, iş vb servisler kaldırılıyormuş
www.hurriyet.com.tr

Lan?! dedim. O kadar çalışanın hali (ki Zincirlikuyu durağında mesai çıkışı hale bakın yeter), o kadar öğrencinin hali (çocuklar özellikle, toplu taşımaya nasıl serbestçe bırakacak aile?) ve o kadar servis şöförünün hali ne olacak?

 
uzun vadede düşünülen bu heralde, kısa vadede imkanı yok çünkü.


  • delineron  (06.11.14 17:01:48) 
o işin 20 yılı vardır en az meraklanma sen :D


  • lancelot du lac  (06.11.14 17:01:52) 
Şöyle söyleyeyim: Kan çıkartırım.

Beni geçtim, şu ana kadar apolitik kalan servis halkını sokağa döker.
  • aychovsky  (06.11.14 17:18:43) 
Yani yaparlarsa da muhtemelen mantıklı bir alternatifi olur. O zaman bu kadar şok olmayız


  • phoenixboy  (06.11.14 17:45:26) 
asıl servis olayı arttırılsa
arabayla gidenler de servisle gitse
daha çok tasarruf olur
bu kural çok sacma, çıkmaz
  • partizan  (06.11.14 17:46:44) 
valla sigara kapalı mekanlarda yasaklandığında da, youtube engellendiğinde de, işsizden 223 lira sgk primi talep edilmeye başlandığında da millet sokağa dökülür, ortalık yıkılır diyen çok olduydu.

altyapısı nedir, nasıldır tabi bilmiyorum ama yarın yapsalar toplumsal olarak hiçbir şey olmaz diyorum. en fazla küçük bir grup 2-3 gün biber gazı yer ve hayat normal haline döner.
  • baal  (06.11.14 18:05:47) 
Servis şoförümüze konu ile ilgili bir kağıt imzalatmışlar. İstanbul'daki 75000 şoför ve araç sahibinin 45000'i imzalamış, 15000'i imzalamamış, kalanlara da imzalatılacakmış.

Devlet kurumundakilere Aylık Akbil vereceklermiş. Servis çalışanları da, en yakın raylı sistemden alıp daha ayrıntılı sokakları dolaşacaklarmış, semtlere servis olacaklarmış.

Tüm bunları şoförümüz söyledi, yetkisi ne kadardır bilmiyorum. Firmanın baş şoförü (böyle bir kavram var, evet) Genelde böyle şeyleri oradan buradan duyuyor ve şark kurnazı bir adam olduğundan kendi yolunu herkesten önce yapıyor.

Bunların hepsi 2018'in sonuna kadar yapılacakmış. Çünkü ortalıkta sözleşmeleri uzun süreli olan servisler varmış. Sözleşmeler bittikten sonra yenilenmeyecekmiş.

Bizim servis bırakıldığı anda, 4 tane araba ile çıkıp daha fazla trafik yaratacak insan ve 22 tane de metrobüse kalabalık ekleyecek insan var. Nasıl olur, bilmiyorum.

Bir de şu var
eksisozluk.com
  • aychovsky  (12.11.14 15:21:37 ~ 15:22:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.