[]

ielts hakkinda

generalden aldigim notlar soyle
lis: 6
read: 6
spea: 5,5
wri:6,5
hedefim 5 almakti 6 aldim.

daha sonra academice girdim hedefim 6'5 almakti biraz daha cok kastim ve overallda 7 aldim. sectionlar soyle:
lis: 6,5
spea: 6
wri: 6
read: 8,5

hangi ielts oldugu fark etmeksizin her sectiondan 8 almam gerekiyor. sizce academicten mi gireyim yoksa generaldan mi? bir de ingilizce konusulan bir ulkede girilen ielts ile turkiyede girilen ielts arasinda puanlama acisindan fark var mi? speaking acisindan soruyorum ozellikle? yoksa aksana bakilmiyor mu?

 
Akademik puanların iyi. Generalda puanlama farklı . Daha iyi yapsan bile puan daha düşük. Bence Akademik olanı denemelisin.

Sallıyorum 28 doğru akademikte 8.5 e denk gelirken general de 8 olabilir.

Bu arada hangi şirket ya da ülke bu kadar yüksek puan istiyor?
  • EXXE01  (06.11.14 14:11:02) 
Speaking de aynı gün mu oluyor bende gelecek ay giriyorum da biliyorum sorunla alakasız ama benim de isim görülsün


  • steward  (06.11.14 14:48:09) 
writingden ve listeningden 8 almak oldukça zor özellikle academicde writingden çok puan kırıyorlar.merak ettim ne için gerekli her bölümden 8? ingilterede lisansa ya da yüksek lisansa başvururken bile 7.5 dan fazla istemiyorlar


  • allstar  (06.11.14 14:53:36) 
ben girdigimde speaking ayrı bi günde olmuştu. oraya gidiyorsun konuşuyorsun.
academic ile general in cok farkedecegini sanmiyorum acikcasi. general dan 8 alsan olmaz academic e girmen gerekliydi denecegini de sanmiyorum (i*neler kaideyi bozmaz tabi)

aksan ile ilgisi yok. fluent olmak onemli. hintlilerin ingilizce anadillerinden biridir ama aksanları berbat. (hindu aksanı olarak süper tabi)
onemli olan akıcı konusabilmek. bi de mesela fluency dedigimiz sadece aksan degil. direk yanlis okuyor bazıları. chocolate i mesela ingiliz, ço'let diye okur, amerikalı çaklıt diye okur, sen çoklot dersen olmaz.
  • sage  (06.11.14 20:17:44) 
avustralya gocmenlikte istiyor. aslinda her bolume 7 olsa da yeter ama. 8 alirsam ekstra puan veriyolar.


  • baldur2  (06.11.14 23:11:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.