[]

Çocuğa altın takma

İki arkadaşımın çocuğu oldu ve yakın olabilecek arkadaşlarım olduğu için teamül gereği çocuklarına altın takam bekleniyor. Amcak evlerin gidecek zamanım olmasını, onların da misafir kabul edecek zamanlarının olmasını beklersek 3 yıl takamam ben o altını Arkadaşa gidip "Al, bu çocuğun" demek de biraz kaba geldi, eline para tutuşturur gibi; belki de değildir. Bu durumda ne yapabilirim? Altınlar elimde.




 
Gidip takmak gerekir. Ayrıca iki tarafında uzun süre zaman yaratamayacak durumda olması pek yakın arkadaşlık gibi gelmedi bana. Takmayabilirsin.


  • Lola90  (06.11.14 11:46:26) 
Yok, gerçekten çok yakın arkadaşım. Hatta en yakın, işteki 9 yıllık oda arkadaşım. Hani, "her şeyimi bilen" dedikleri cinsten. Pek birbirimize gitme huyumuz yok, zaten hafta içi ve bazı hafta sonları sürekli görüştüğümüz için. İkimiz de yoğun çalışıyoruz ve açıkçası bu yoğun tempoda herhangi bir eve gitmeye zaman ayıramıyorum İstanbul'un diğer ucundaki, o da misafir istemiyor ve sevmiyor pek. Genelde öküzlük diye tabir edilen şeyleri birbirimize yapıyoruz sürekli zaten, adam yanımda osuruyor örneğin. Ama burada işin içinde eşi de var, o yüzden kararsız kaldım. Sürekli "Üff, eve insanlar geldi" diyor. O insanlardan biri olmak istemiyorum. Zaten iş dışı en yakın arkadaşlarımızla da 3-5 ayda bir görüşüyoruz.

Bir diğeri bu kadar yakın arkadaşım değil. Ona altın takmasam da olurdu ama para toplama döneminde ben uzaktaydım, dolayısıyla gram altın alarak şimdi o eksiği tamamlamak istedim. Onunla da her gün görüşüyoruz da, can ciğer kuzu sarması değiliz.
  • aychovsky  (06.11.14 11:50:54 ~ 11:55:16) 
-sizin oradan geçiyorum. 15 dk uğrayacağım. çocuğu göremedim daha diyip gideceksin. yengeye de söyle bir şey hazırlamasın. planım var 15 dk durup kaçıcam dersin. altını takar, biraz çocuğu sever kalkarsın.


  • ykyt  (06.11.14 11:57:31) 
Doğumunda yanındaydım. Ameliyat oldu, onda da yanındaydım ama altınlık ortam yoktu. Bir de o semtten hayatım boyunca hiç geçmedim ben. Evden gidişim 3 saat ama bir gün gideceğiz artık; yapacak bir şey yok.

Şimdi 3. oda arkadaşımızı aradım, hepimiz çok yakınız sonuçta, "Bakalım, o ne yapıyor" dedim, "Ta oraya gitmeye zaman ayıramayacağım şimdi, herhalde bir 4-5 ay içinde bir gün takarım ben de" dedi.
  • aychovsky  (06.11.14 12:01:57 ~ 12:04:22) 
yakin zamanda bir haftasonu veya bir cuma gunu disarida bir yerde yemege davet edersiniz esi ve cocuguyla birlikte.
yenir icilir soylesilir vs. bebegi severken kundaginin icine ya da iste battaniyesine falan paketiyle koyarsiniz. bu da hediyesi olsun vs dersiniz.
4 5ay beklenmez.
  • nax  (06.11.14 12:32:04) 
benim çok yakın arkadaşlarımdan biri üst üste doğum yaptı, ilk bebekte, birkaç ay sonra ancak onun iş çıkışında bi akşam yemeği kadarlık süre için evine gittim, altını taktım. ikinci bebekte, o birkaç ay yine geçti, bu sefer evinde de gidemedim, altın da alamadım, aldığım çok şirin bebek elbisesini bir gün buluştuğumuzda verebildim ancak. şartlar ne gerektiriyorsa onu yapmak lazım geliyor :)


  • devilred  (06.11.14 12:36:10) 
Bir bebek tulumu alıp yakasına iliştirin, paket yapıp verin.


  • johan sebastian  (06.11.14 12:46:16) 
johan sebastian +1
Ben de bunu önermeye gelmiştim. 3-5 ay geç olur. En güzeli bebek giysisi alıp, ona iliştirip vermek.

  • m e l t e m  (06.11.14 13:00:18 ~ 13:02:36) 
ben de şey demeye geldim. kuyumcudan alınan altının kurdelesi kırmızı olur siz pembe/mavi/yeşil renklerden birini seçip kurdele alıp bi de iğneye nazar boncuğu iliştirerek takın alacağınız kıyafete. bi de havalar soğuk şimdi bebekler için patik şeklinde yumuşak papuçlar var onlardan da yanına alabilirsiniz.


  • kakao  (07.11.14 22:23:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.