[]

Döküm Demir Tavada Balık Yapsam?

Selamlar,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var :) Döküm demir tava aldım lava'dan. balık yapayım dedim, internette araştırırken şöyle bir yazıyla karşılaştım, doğru mudur peki? balık ayrı, et ayrı tava mı almam lazım? :(( kullananlardan fikir rica ediyorum.
yazının olduğu kısım ekte, yazının tamamı da şu linkte;

www.yeraltimutfagi.com

 
ozellikle somon dokum tavada super oluyo
bunlara takilma, mutfakta iyi olmak icin deneme-yanilma sart

  • superb  (06.11.14 10:43:57) 
o koku yerleşir diye korkuyorum. hakikaten o balık kokusu tavada kalır ve et,tavuk yaptığımda onlara da siner mi ya? garip geldi bana biraz :/


  • bradshaw  (06.11.14 10:46:20) 
uzun zamandır aynı döküm tavada biftek-tavuk ve balık olarak somon yapıyorum (başka balık denemedim, en uygunu somon gibime geliyor, diğer balıkları fırına veriyorum) şimdiye kadar dediğin gibi yerleşik bir kokuyla karşılaşmadım.


  • candanag  (06.11.14 10:52:02 ~ 10:52:19) 
Hayirli olsun,muhurlemeciler ordusuna hos geldin:)sordugun adamina gore degisen bir durum bana gore iki tavada ayri olmalidir cunku o koku asla cikmiyor.buna aldirmayan,farkina varmayan icin problem olmaz ama balik tavani her zaman ayri tut.


  • cizgilipijama  (06.11.14 10:53:32) 
balık tavanı bulaşık makinesine de atmaman lazım. bu durumda zaten makinedeki her şey balık kokar.


  • kakao  (06.11.14 10:58:27) 
ya ben ne zamandır döküm demir tavalara aşeriyordum, mühürlemeciler ailesine kabul edildim yani süper :)) şuan ikinci tavayı alamıycam galiba, o yüzden aynı kullanıcam ciddi bir koku da yoksa süper.


şimdi lava'nın ürünleri ham demir değil, yine de seasoning yapmalı mı hazır onu da sorayım :D gerek yok sanırım
  • bradshaw  (06.11.14 11:02:45) 
lava döküm tavada somon yaptım, hiç yağ vs koymadan balığa tuz karabiber koyup 10 dk kızmış tavaya koydum. yapıştı çevirmesi dert oldu, bir kısmı tavada kaldı vs.

şurada güzel bir tarif var ama denemeye cesaret edemedim bu deneyimden sonra.
(bkz: #39519899)
  • inheritance  (06.11.14 11:30:45) 
eksiduyu.ru
bende şu tavayı aldım ama daha balık yapmadım. değişik çeşit etler yaptım köfte yaptım ama balık yapmasam mı bende şimdi bak. somon'u hep dışarıda pişirtip getiriyorum eve bence sende oyle yapabilirsin. riske değmez

  • fallthepieces  (06.11.14 12:10:16) 
Arkadaşlar zaten gereken cevapları vermiş, ben "O koku yerleşir diye korkuyorum" probleminiz hakkında bir şey söylemek istiyorum: Döküm tavaların tencerelerin en büyük numarası, yapılan yemeklerin zamanla bu tür ürünlere sinmesidir. Yani bu tencere tavaları kullandıkça yemeği daha lezzetli hale getiren olay budur. O yüzden ister balık yapın ister kırmızı et fark etmez, korktuğunuz gibi bir durum olmaz.


  • angelus  (06.11.14 12:17:27) 
ben de şundan aldım;

www.hepsiburada.com

ya o yapışma olayından baya korktum ben de şimdi :/ hayır bi de grill almadım yani düz aldım gözleme vs. de yapabileyim, soslu tavuk yapayım diye.
@angelus, teşekkürler yanıt için. korkmak yerine aksine doğrusu buymuş meğer :)
  • bradshaw  (06.11.14 12:55:08) 
döküm tavam var üstünde et,balık,kestane,tost yapıyorum ekmek ısıtıyorum hiç kokuları karışmadı yanlız ben içgüdüsel olarak balık yaptıktan sonra bi süre daha yüksek ateşte tutup tavanın üstünde kalan herşeyi kömür oluncaya kadar yakıyorum sonra bulaşık teli ile yıkıyorum.


  • Sir Anthony Hopkins  (06.11.14 13:13:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.