[]

Alman köpekleri neden saldırmış olabilir?

Sabah sabah çok moralim bozuldu. 5 alman kurdunun güvenlik görevlisine saldırı anını sansürsüz izledim. Tüm sinirlerim altüst oldu. Ben normalde her canlıya değer vermeye çalışıyorum ama köpeklerin yerin hep ayrı olmuştur bende. Çocukluğumdan beri alman kurdu, sivas kangal, sokak köpeği, her türlü köpeğe baktık. hiçbir korku, sıkıntı, saldırganlık yaşamışlığımız olmadı. Bana göre köpekler insanların en güvenilir dostlarından biri ve ben onları hayatımı köpeksiz bir şekilde düşünemeyecek kadar çok seviyorum. ancak 5 alman kurdu, aşina olduğu bir yüze neden öldürüsüye saldırır? sinirlerim çok bozuldu, keşke izlemeseydim :(




 
Haberde bahsetmiyor ama bir şekilde adamı düşman bellemişler. Ardından da düşmana yapılabileceği yapmışlar.


  • jesterdvine  (06.11.14 09:43:30) 
Onu da düşündüm ama köpekleri sakinleştirmeye çalışıyor görüntülerde adam.
Yani bu adamı ilk görüşleri de değil ki? Çalıştığı yerde güvenlik görevlisi. Bizim şirkette de böyle köpekler var, hepsi ile her gün oynaşıyoruz, güvenliklerin tam yanındalar hatta. Birden neden düşman bellemiş olabilirler? Yoksa köpeklerde böyle birden saldırganlık olabiliyor mu?

  • dessy  (06.11.14 09:47:17) 
adamın ilk iş günüymüş diye bir şey dedi haberin birinde. öyleyse ve gündüzden köpeklerle tanıştırmadılarsa adamı gayet normal. ortada çok büyük ihmal var.


  • argent dawn  (06.11.14 09:49:39 ~ 09:50:07) 
köpeklerin hepsi illa masum olacak sadece koruyacak diye bişey yok.

bence köpekler havlarken ve seri seri adamın üzerine giderken (sürü halindeki köpekler yapar bunu) adam koşmamalıydı. koşunca köpekler kovalar, adam zaten panik, korkudan vurmaya da başladıysa o anda köpeklere köpekler de saldırmıştır.

ha bu bi teori sadece, belki köpekler sahiden çok saldırgandır.

ama nolursa olsun, sizin de aklınızda bulunsun, eğer kaçmanız garanti değilse, koşmayın. direkt olara "ava" dönüşürsünüz.
  • brotha b  (06.11.14 09:50:27) 
hiçbir davranış sebepsiz değildir.
Büyük ihtimalle o köpeklere yavruluklarından beri bazı duygular aşılandı. korumak, gerekirse saldırmak gibi. demek ki o duygular yanlış zamanda tetiklenip ortaya çıktı bir nedenden dolayı.

  • innerbliss  (06.11.14 09:51:48) 
benim alman çoban köpeğim var, eve gelen yabancılara saldırıyor ama geçenlerde sevgilim geldi, ona sıcak davranmıştı ki kendisinin bir minyatür pincher'ı ve kedisi var.

durup dururken saldırmaz köpek, vardır bir şey illa ki.
  • devorgilla the gunslinger  (06.11.14 09:57:29) 
Onceki cevaplari okumadim ama ac olabilirler diye dusunmustum ben. Ihmal edilmislerdir belki?

Ayrica calisanin isteki ilk gunuymus, kopekler tanimiyorlarmis. Ben de cok fena oldum izleyince. Allah sabir versin ailesine.
  • sayns  (06.11.14 10:06:38) 
ben de haberlerde adamın ilk iş günüymüş diye duydum.

şimdi fabrikayı 5 tane köpekle koruyorsanız işe yeni giren adamları köpeklere tanıtmanız lazım ki dost olduğunu bilsinler.

nereden bilecek köpekler adamın o gün işe girdiğini?

yazık olmuş, çok acı bir durum. Allah rahmet eylesin.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (06.11.14 10:07:33) 
ya ama arkadaşlar, köpekler hissetmez mi? yani ben çocukluğumdan beri köpeklerin insana dair her duyguyu hissedebildiklerini öğrenerek büyüdüm. kalkıp her yeni işe başlayan kişiyle (fabrikada çalışanlar, o ortamdan geçmek zorunda kalanlar da dahil) köpekleri tanıştırma toplantısı yapacak değiller ya?

yani izlemek zaten sinirlerimi bozdu, en sevdiğim canlılara ait bildiğim tüm şey sanki birden silindi gibi.
  • dessy  (06.11.14 10:17:10) 
@dessy

tabi ki adam ile köpekleri bir araya getirip "bakın bu yeni işe girdi" demiyecekler.

köpekler yeni elemanı tanıdıkları bir insanın yanında gördüklerinde onun zararsız biri olduğunu anlar ve tanırlar.

o içeride uyuyan eleman yeni adam ile birlikte ilk devriyeyi atsaydı köpekler adamı tanımış olacaktı.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (06.11.14 10:49:35) 
tamam, hadi onu da o mantıkla düşünelim ama neredeyse hepimiz bizi daha önceden görmemiş köpeklerin yanından bir şekilde geçiyoruz öyle veya böyle. ben hep köpeklerin hissiyatlı olduklarını düşünüyordum. zararsız olduğunu hissettikleri için bize saldırmıyorlar gibime geliyordu. bir önceki güvenlik görevlisi de ilk işe girdiğinde nasıl saldırmadılarsa, bu ölen çocuk için de aynı şey olmalıydı o mantıktan bakarsak.

bilemedim, çok üzüldüm, görüntüler çıkmıyor aklımdan :(
  • dessy  (06.11.14 10:54:07) 
öncelikle kafandaki köpeklerle ilgili bazı önyargıları yıkman gerek. köpek insanın dostu filan değildir. köpek ilkel insan tarafından "öldürmek" için çakallardan türetilmiş yapay seçilim ürünü bir hayvandır. bunu yanında köpek sürü hayvanıdır. yani bunun anlamı sürü liderine itaat edeceğidir (bahsedilen köpeğin sadakati ve dostluğu da bu nedenden kaynaklanır. köpek sürü lideri olarak kabul ettiği sahibine itaat eder).
burada iki ihtimal olabilir.
1-köpekler herhangi bir nedenden ötürü o güvenlik görevlisini alfa hayvan olarak görmekten vazgeçti ve sürülerde konumunu kaybeden alfa hayvana yapıldığı gibi saldırdılar.
2-köpeklerin alfa olarak kabul ettiği başka bir görevli bu adamı köpeklerle tanıştırmadı (insan terimine göre tanıştırmak köpeğe göre ise alfa yanında başka bir insanla geliyor. köpekler yeni gelen insanı kokluyorlar ve bu insan sürüden saldırılmayacak olara kabul ediyorlar).
not: köpek sürüsündn olamayan her canlıya saldırabilir. saldıran köpeğin cinsi ve saldırılan ne olursa olsun.
  • tururo  (06.11.14 11:03:32) 
Beni de etkiledi o olay. Özellikle adamın hemen kaçmaya yeltenmemesi, köpeklerle biraz iletişim kurmasına rağmen köpeklerin saldırmasına şaşırdım. Adam orada nasıl bağırıyordur kulübenin içinde uyuyan mesai arkadaşını uyandırabilmek için. Sabaha kadar nasıl uyanmadı o adam?


  • aguilas negras  (06.11.14 11:21:18) 
İş gereği bir çok fabrika ve iş yeri geziyorum. Fabrika arazisinde bekçi köpeği varsa(ki genellikle kangal veya alman kurdu olur) bunlar bir kaç çalışan ve yönetici dışında herkese saldırmaya programlı oluyor. Düzgün bir koruma eğitimi almadığı ve saldırgan yetiştirildiği için önüne gelene saldırırlar. Ben direkt köpekleri yetiştiren adamların yanında durduğum halde agresif davranıyorlar ki köpeklerle çok iyi anlaşırım ben. Yani bir tanıştırmayla da olmuyor öyle, bir süre köpeklerin alışması lazım adama.

Ayrıca eğitimli durumda bile sakıncalıyken bu haldeki köpeklerin 2 den fazla sayıda birlikte olup sürü haline gelmesi çok yanlış. İnsanlar gibi köpekler de sayıları çoğaldıkça düşünme yetisinden uzaklaşıyor, birlikte saldırmaya odaklanıyorlar. Belki irite eden bir ses, bir koku yüzünden yıllardır tanıdıkları birini de parçalayabilirlerdi.
  • r_u_h  (06.11.14 11:21:52 ~ 11:23:47) 
Ben hayvan yetiştirmekten, köpekten vs hiç anlamam üstüne köpeklerden de çok korkarım ama yakınımdan bir örnek vereyim. Bu olay basına çıktıktan sonra konuşmuştuk kendi aramızda. Bir arkadaşım depo sahibi, iki tane de özel eğitimli Alman çoban köpeği var. Bununla beraber gündüz ve gece 2 tane de güvenlik görevlisi var. İşe yeni başlayan bir görevli olduğunda en az 1 hafta gece vardiyasına vermiyorlarmış ve yeni gelen göreviliyi köpekleri en uzun süredir tanıyan güvenlikle beraber bırakıyorlarmış ki hayvanlar da bildikleri adamın yanında gördükleri kişiye alışsın. Haberde yazılanlara göre kendisinin yorumu da yeni gelen görevlinin köpeklerle vakit geçirmemesinden kaynaklandığı yönünde.


  • solomon  (06.11.14 11:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.