[]

Klima

Yaklaşık 5x5m'lik bir odaya klima almak istiyorum. Ortalama bir evin salonunu düşünün. İçeriyi buz gibi yapmak zorunda değil. Ve peşin alacağım için mümkün olan en ucuz klimayı istiyorum.

Veya fiyat/performans oranı tatminkâr bir klima diyelim.
Şu adreste 300ytl'ye bir tane buldum, ama daha ucuzu varsa onu da bilmek isterim.
www.koctas.com.tr

 
"spotcu" diye bir kavram var memlekette defolu çizik ürünler satan, sanırım rami-tpğçular tarafında çok var bunlardan, peşin para ile çok ucuza klimalar bulabilirsin.


  • gregory  (25.06.07 04:31:50) 
Linke tıkladım ama boş çıktı göremedim. Neyse 25 m2 bir salona benim fikrim 12000 btu dan az bir klima takmayın. 16000 çok süper olur tabi de 9000 herhalde kıvranır soğutacağım diye biraz daha verip mantıklı bir alet almak daha iyi olur. Ben 16 m2 yatak odasında 12000 lik kullandım çok memnundum mesela.
hepsiburada.com'da demirdöküm'ün en alt seviye cihazları geçen sene çok ucuzdu deneyin. Servis açısından iyi bir firmanın garantisi olmasına dikkat edin. Arçelik-beko-demirdöküm vs. gibi. Yoksa ortada kalırsınız bir sorun çıktığında.

  • ozdek  (25.06.07 09:35:09) 
yuzyilin sicaklari gazi ile ben de bir klima aldim. ama alirken ne kadar enerji harcadigina da dikkat etmeni onerecegim. ben arcelikten aldim, a sinifi ve bana soyledikleri surekli kullansam bile elektrik faturasinda aylik 20-30 ytllik bir fark yaratacagi. yani klima alip sonra ne kadar elektrik harcadigini dusunmek istemiyorsan bu secenegi degerlendir. bir de bana sorarsan kesif yaptir, arcelik ucretsiz kesif yapiyor. odanin alani kadar hangi katta oldugu, hangi yone baktigi, ne kadar gunes isigi aldigi gibi faktorler de var.


  • kadirsavun  (25.06.07 10:45:11) 
eger usenmezsen su linkteki hesaplara bir goz atmani oneririm. Kesif yapan sahin gozlu arkadasin hesabina bir alternatif olusturabilir. Daha detayli hesaplamalari da biraz aratirsan bulabilirsin.
www.warmair.com

  • murat mc  (25.06.07 11:45:10) 
A sınıfı elektirik tüketimi yapan bir makina almaya gayret et. yoksa süs olarak kullanmak zorunda kalabilirsin.


  • can see  (26.06.07 01:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.