[]

emekli sandığı aylığı

merhum pederden ötürü emekli sandığından aylık alma hakkım var. onun aylığı mirasçılara bölünüyor yani. iki sene kadar önce başvurdum. dün tesadüfen e-devlette emekli sandığından aylık alıyor göründüğümü farkettim. ancak hiç haberdar edilmemiştim. kasım ayı ödemesi de yapılmış görünüyor halkbankasına. bugün gittiğimde hesabıma paranın yatırılıp geri çekildiğini öğrendim. vaktim dar olduğundan müşteri temsilcisiyle görüşemedim.

1- sorunu bankayla mı emekli sandığıyla mı ve nasıl çözebilirim?

2- babam öleli 5 seneye yakın oldu. biriken aylıkları alma hakkım da var diye biliyorum doğru mu?

cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
sorunu emekli sandığı ile (yani sgk) ile halledeceksin. şartları var ise alabilirsin biriken aylıkları ama sgk ile konuş.


  • fengari  (05.11.14 23:15:22) 
birikenleri de alırsın büyük ihtimal ,sıkıntıyı sgk ile halledersin , ankaradaysan veya yakınsan sgk emeklilik hizmetlerine gidebilirsin uzaksan 170 i arayıp durumunu anlatıp başvurursun 3 gün de bir arayarak durumunu takip edersin.paranın yatırılıp geri çekilme durumu şundan kaynaklı , parayı belli bir zaman diliminde hesabından çekmediğin için sgk parayıkendi hesabına geri alıyor


  • syabk  (06.11.14 02:17:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.