[]

Hakem Heyeti - Teleservice

Şimdi ben geçen ayın 1'inde telefonu vatana verdim servise göndersin diye.
Telefon ayın 9'unda teleservice e ulaştı ayın 10unda kaydını aldılar. Garantim de ayın 11'inde bitiyordu :D

tl;dr diyenler:
Neyse teleservice bana yeni iphone 4s vericekmiş telefon değişim bekliyormuş. 1 hafta içerisinde de 20 iş günü doluyor sanırım tam hesaplamadım.
Süre dolar dolmaz tüketici hakem heyetine gitsem teleservice bana telefonu alırken ödediğim 1950 gaymeyi vermek durumunda kalır mı yani böyle bir karar alırlar mı heyette? Yoksa lan zaten yeni telefon veriyorlarmış satıcı mağduriyeti zaten gideriyor der mi?

 
ayıplı mal için ne isteneceği tüketiciye bağlıdır. ister değişim istersin, istersen de malın bedelini. eğer bedel istiyorsan hemen teleservice'e bir dilekçe yaz ve "6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun m.11 uyarınca sözleşmeden döndüğümü beyan eder ve ayıplı mal olan telefon (marka model) sizin uhdenizde olduğundan dolayı malın bedelinin tarafıma ödenmesini talep ediyorum" de. dilekçeyi iadeli taahhütlü mektupla gönder ve bir örneğini ve taahhüt kağıdını sakla. eğer kabul etmezler ise, o durumda hakem heyetine gidebilirsin.


  • fengari  (05.11.14 21:21:14 ~ 21:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.