[]

öğrenciye yardım

Arkadaşlar eğitim- öğretim üzerine oluyor duyurular ama. Sizlerin görüşü önemli olduğundan paylaşmak isterim.
Basarili bir ogrencim var. Geçen gün öğrencinin yagmurda ayakkabısı su çekmisti ve fen öğretmenine alüminyum folyo su geçirir mi, diye sormus ayakkabisina koymak için. Ve bugun de pantolonunun dizi yırtılmis gördüm.

Okullarda yardım oluyordu aslinda, isimler aliniyordu. Sordum idareye gecti o gecti dediler.

Napayim yani? Yardim etsem alsam hadi baska oyle çocuklar da olabilir. Napayim? Görmemezlikten mi geleyim?

 
Al bence bi ayakkabı pantolon. diğerlerini düşünme şimdilik


  • dove falconhand  (05.11.14 18:16:59) 
ne kadar tatlı, iyi bir insanmışsın :)
bence de pantolon ve ayakkabı al. hatta okulla görüş bunu bütün ihtiyaç sahibi öğrencilere yapın.

  • rock n roll  (05.11.14 18:22:28) 
Ya sordum vardi boyle bi uygulama. Gecti gecti deyince ne dicegimi bilemedim. Bide gecen gun baska bi ogretmenimiz bi cocugun formasini almak istemiş. Idare geldi onun altindan kalkamazsin baskalari da var dedi. Bide espri yaptı tabi, benim ihyiyacim varken nerdeydiniz seklinde. Ondan onlara bise demek istemiyorum.


  • evc  (05.11.14 18:25:20) 
atatürkçü düşünce derneklerinden birine uğrarsanız belki yardımcı olabilirler.


  • bass solo take one  (05.11.14 18:25:47) 
:/
ben de onu diycektim ya kaç gündür maaşımızı yazıyoruz falan. elimizin yetişeceği bi yerde misiniz? ufaktan hayır hasenata girsek duyuru varsılları olarak?
pantolona yama yeter, kayakları ayakkabıya yönlendirmek lazım.
  • namus ninjası  (05.11.14 18:26:09) 
okulda eğer laf edeceklerse okul çıkışı ' biraz bekler misin ' desen herkes dağıldıktan sonra okuldan biraz uzaklaştıktan sonra verseniz diye aklıma geldi.


  • verbanadüşlerimi  (05.11.14 18:32:48) 
Görmezlikten gelmeyin tabi. Yardım da yapabilirsiniz. Ancak dediğiniz dibi başka çocuklar da böyle olabilir. Bilgilendirmek, yönlendirmek daha iyi olur bence.

Belediyenin sosyal işler müdürlükleri oluyor. Karşıyaka'da elele butik var mesela. Giyecek, kitap, eşya... her türlü yardım yapılıyor.
Ege üni'de çydd'nin bir yeri var. 1 tl gibi bir ücretle kaban pantolon ne istersen bulabilirsiniz. (Gelen bütün ikinci el eşyaları önce temizletiliyor.)

edit: öğretmen olduğunuza göre yardım yapmanın inceliklerini biliyorsunuzdur diye o konuda bir şey yazmadım.

yardım yapmaya yeni başlayacaklara: çocuklara yardım yaparken aileyle konuşup mümkünse aileye yapmak daha iyi olur. Çocuk bilmesin varsın, aile aldı sansın. Bir çok yönden böylesi daha iyi, en basit anlatımla çocuk kendini daha iyi hisseder.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.11.14 18:35:53 ~ 18:41:55) 
İstanbulda yer. Ya tek başıma altından kalkamam. Ve taş koymak isteyen olacak bu sürü iviri ziviri, prosedürü. Yok izin aldim mi, yok ihtiyaci olmayan da gelirse ki inanin boyle veliler de var. Gelip diyor ki yardim varmis biz de istiyoruz. Muhtac değil oysa ki.


  • evc  (05.11.14 18:39:42) 
@truman çok güzelmis. Iste benim Ikinci senem olunca oyle çok rahat olamıyorum.


  • evc  (05.11.14 18:51:15) 
Ya hani bi cocuk icin ben de yapabilirim sevgili krem peynir. Sagol çok. Ama o dediginiz saptama olayini nasil yapabiliriz ki? Çok vardir hem bulunduğum yerde. Cogu isci,kurye cocugu. Yapmayi istememe degil bu. Sadece nasil tespit edicez? Hani boyle örnekteki gibi aşikar olunca anliyorum bi tek. Yoksa nerden anlayabilirim? Napalim, nasil yapalim?


  • evc  (05.11.14 19:04:01) 
truman babana saygılarımı ilet lütfen :)

işte o tip velilerin varlığı nedeniyle yönlendirmek en güzeli.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.11.14 19:04:20) 
Ihtiyac sahiplerini belirlersek burda yardimci olacak arkadaşlar bulabilir miyim?


  • evc  (05.11.14 19:12:33) 
krem peynire katılıyorum eğer tespit ederseniz imece usulü bir şeyler yaparız diye düşünüyorum.


  • deep435  (05.11.14 19:35:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.