[]

Ubuntu neden böyle yaptı çok kızdım hacılar?

windows7 yüklü diski c ve d olarak ayrı olan pcde d ye belgelerimi kopyalayıp ubuntu indirdim usb den kur dedim kurulum sırasında nası kurayım dedi

a) windows7 nin yanına kur (belgeler kalcak açılışta işletim sistemini seçersin)

b) windowsu kaldır temiz kurulum yap.

bende b) yi seçtim kurulum bitti birde bakktımki benim D gitmiş.

diski toplamış 250gb yekpare hale getirmiş benim dosyalarda yok olmuş

hata bende mi?

 
Aç YouTube'u, arama kutucğuna "hata benim neşet ertaş" yaz. Aç, dinle.

Hata tamamıyla sende. Ubuntu'da değil. "Windows'u kaldırıp, pırıl pırıl edecem hacı." dediği seçeneği seçmişsin.
  • faith no more  (05.11.14 15:19:19) 
Ya ne olacağıdı.


  • roket adam  (05.11.14 15:36:09) 
aynısını 2 ay önce yaptım. hiçbir çözümü yok. benim 11 yıldır çektiğim fotoğraflar ve bitmiş roman taslağım silindi. backup yapmayan aklına yan, dropbox kullanma alışkanlığı edin, hayatına yeni bir sayfa aç.


  • lucy in the sky  (05.11.14 16:11:40) 
TestDisk'le kurtarılabiliyormuş.
www.cgsecurity.org

  • zombi  (05.11.14 19:49:45) 
hata nasıl arkadaşta anlamadım.
partition uçurmak öyle kolay iş mi yahu.
uçuracak olsa bile , "emin misin, son kararın mı? d yi ucuruyom abi bak sonra ağlama. " diyerek iyice onay alması lazım.
  • titiraprap  (05.11.14 19:58:23 ~ 06.11.14 04:52:01) 
Şimdi tam hatırlamıyorum ama seçtiğin seçeneğin doğrusu "diskleri birleştir sadece ubuntu kur" gibi bi anlamı olması lazım. Hatta seçtiğin seçeneğe göre renkli olarak gösteriyordu diski nasıl bölümlendireceğini. Yapman gereken elle biçimlendir seçeneğinden devam edip windowsun olduğu bölümü ext4 olarak biçimlendirip, kurulumu oraya yapmaktı.

testdisk denmiş zaten. Kullanımı kolaydır. Zamanında her şeyi olmasa da 20-30 jpeg kurtarabilmiştim.
  • foma  (05.11.14 20:09:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.