[]

aşure

güzel insanlar,

aşure günü gelmiş gitmiş.
bizim oralarda bu aşure haftası olarak bilinir. komşuların hepsi birbirlerine o hafta aşure getirir ikram ederler.
bu ankara'da böyle bir şey yok heralde. komşuların hiç biri kapımı çalmayınca benim de daha dün aşure günü aklıma geldi akşam muharrem ayı muhabbeti geçerken.
zaten 5 aya yakın ankaradayım, bir komşu da bu çocuk buralarda tek sabah işe gidiyor akşam geliyor iki kap yemek götüreyim de yesin demedi. aşure haftasında da herhangi bir ikram görmedik bu güzel komşulardan.
canım da nasıl çekiyor aşure var ya! yok mu ankara'da şöyle güzel aşure yapan bir yer?
ya da yok mu esaslı bir yaren kızılay tarafına bi tas aşure getirsin?

 
bize komşulardan geldi. keşke daha önce açsaydın bu duyuruyu ayırırdık sana da. gerçi biz yemiyoruz hepsini annem yiyor :)
bir de hazır aşureler satılıyor, pratik, yapımı çok kolay kendin de yapabilirsin.

  • rock n roll  (05.11.14 10:50:23) 
belki sen yokken getirmişlerdir. hazır aşure aldım ben de onlardan yapıcam.


  • inheritance  (05.11.14 11:14:05) 
Ankarada da var asure gelenegi de, bekar oldugun icin seni pek saymamis olabilirler. Pastanelerde vardir asure. Liva'da guzeldi gecen sene.


  • mandalina kokusu  (05.11.14 11:23:33) 
pakmaya'nın hazır aşure karışımından aldım, akşama yapıcam. notunu verip yorum yazarım buraya da.


  • halanne  (05.11.14 11:25:01) 
hazırlar, anne elinden çıkmış kadar güzel olmaz ki ama..
ev yemeği yapan yerlerde olur mu acaba?

  • saklubilig  (05.11.14 12:25:27) 
ayıpsın hocam getirelim annem bu akşam yapıcam diyodu :)


  • burberry  (05.11.14 12:45:29) 
ankara'da olmaz olur mu hiç. aşure manyağı oldum ben. akşam ben de yapmayı denicem. güzel olursa gel misafirim ol :) olmazsa liva'da ye


  • sheridans  (05.11.14 13:10:15) 
birinin ikram etmesi o aşın tadına tat katar, o yüzden teklifleriniz çok değerli ve dikkate alıyorum :)
iş yeri kızlay'da, gelemezseniz, ya da davetler sonuçsuz kalırsa canınız sağ olsun... yarın akşam liva yaparım artık

  • saklubilig  (05.11.14 15:09:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.