[]

HIIT @kondisyon bisikleti

Selam arkağaşlar,
Manyetik ayarlanabilir(8 seviye), nabız ölçen, standart (eliptik olmayan) bir kondisyon bisikletinde HIIT için nasıl bir program yapılabilir? Bunun bi formülü var mı?



 
şöyle basit bir program var eliptik için:

5 minutes warm up at a comfortable pace and keep the resistance/ramps low

3 minutes ıncrease resistance and/or ramps 1-4 increments or until you're working harder than your warm up pace. you should feel you're working, but you should be able to carry on a conversation. this is your baseline pace

2 minutes ıncrease your resistance and/or ramps once again until you're working slightly harder than baseline

3 minutes decrease resistance/ramps back to baseline
2 minutes ıncrease your resistance and/or ramps once again until you're working slightly harder than baseline
5 minutes decrease resistance/ramps back to a comfortable level to cool down

total workout time: 20 minutes

yani hız ve level değerlerini kendi zorlanmana göre ayarlarsan örnek olarak şu şekilde bi sıralama çıkabilir:

5 dakika 5 km/h
3 dakika 6km/h
2 dakika 7km/h
3 dakika 6km/h
2 dakika 7 km/h
5 dakika 5 km/h
  • neferkitty  (04.11.14 23:12:13 ~ 23:13:00) 
Her insanın nabzı, farklı zamanlarda farklı hızlarda kendi ideal yağ yakma sürecine girer. Bunu kendiniz bulmanız lazım. Bisikleti nabzınız 170/180'e çıkaracak kadar hızlı sürün. Hangi hızdayken nabzınız o aralığa geliyorsa, sizin yağ yakma aralığınız odur. O hızı bulduktan sonra yarım saat boyunca setler halinde o hıza çıkıp sonra tekrar düşürün nabzınızı. O nabız aralığında ne kadar kalacağınız sizin kondisyonunuza bağlı ama belli bir sistemde tutmanız daha iyi olacaktır. Bunla birlikte dinlenme süreniz ne kadar kısaysa o kadar avantaj sağlarsınız. Örneğin 3 dakika yağ yakma nabız aralığında kullanırsınız 40 saniye de dinlenme hızında. Bunu yarım saat yaparsınız yeter. Tabii tüm bunları spor geçmişi olan biri olduğunuzu varsayarak söylüyorum, aksi bir durum söz konusuysa bu tekniği kullanmanızı tavsiye etmem.


  • angelus  (04.11.14 23:23:39) 
Başlangıç olarak seni nefes nefese bırakacak bir tempoda kısa bir süre yüklenip, bunun 2-3 katı gibi bir süre gevşek gevşek çevir. Bunu 7-8 tur döndür. Zamanla yüklenmeleri uzatıp, dinlenmeleri kısalt. Seviyeyi de arttır.


  • arnold schwarzeneger  (05.11.14 08:15:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.