[]

kıl dönmesi kendiliğinden geçer mi?

5 yıl önce doktor tarafından kuyruk sokumumda kıl dönmesi tespit edildi ve ertesi gün gel hemen ameliyatla alalım dedi, bende küçük bir üniversite hastanesi olduğu için kabul etmedim, daha sonra özel bir kliniğe gittim ve oradaki doktorda istediğin zaman gel tedavi edelim demişti (tedavi dediğim ameliyatsız yöntem, türkiye'de sayılı doktor tarafından uygulanıyor).

bunları anlattım ki kıl dönmesi olduğuna emin olun, ona göre yorumlayın.

her neyse, ben bu iki doktoru da dinlemeyip birazda ihmalden dolayı tedaviyi reddettim fakat o günden beri hiç bir şikayetim olmadı, bu normal mi? mesela en son 4-5 yıl önce ayda yılda bir sivilce gibi şiştiği zaman elimle patlatıp yoğun bir şekilde kan (sadece kan, iltihap değildi sanırım) akıyordu. en fazla birkaç kere oldu bu ondan sonra bu da kesildi. bugüne kadarda hiç bir ağrı sızı olmadı, patlattığım zamanlarda kendi isteğimle, meraktan patlatıyordum, yoksa rahatsızlık verdiğinden değil.

benim bildiğim kıl dönmesi ağrılı sızılı olur, sürekli ihtihaplı ve pis kokulu sıvı akar ve hasta oturamaz vs. bunların hiç biri başıma gelmedi, nasıl kıl dönmesi bu? iki doktorda yanlış teşhis koyacak değil ya.

şimdi elimle bastırıp zorluyorum ama patlayacak bir şey yok, tamamen iyileşmiş sanki. olabilir mi böyle bir şey?

 
Bana da 3 yıl önce teşhis kondu ve aynı şekilde ben de ameliyat olmadım. Ağrı sızı yoktu şimdiye kadar ama şu sıralar ara ara sancı girmeye başladı. Hafif de şişmiş orası ama iltahap veya kan yok. Ne yapıcam bilemiyorum.


  • monty python  (04.11.14 22:05:10) 
Ben 7 sene once ameliyat olmustum sonra tekrar nuksetti ama herhangi bi sikayetim yoktu sadece akinti oluyodu. İkinci kere ameliyat olmadim sikerim dedim. Bendede bi problem yok


  • keshdurden  (04.11.14 22:33:42) 
öğrenciyken oldu bir kere. sonra geçti sandım. 4 sene hiç ağrım sızım olmadı. 4 sene sonra sürekli ağrı ve iltihap olmaya başladı. doktora gittim resmen ağzıma sıçtı. iltihap içeride büyümüş. çok büyümüş hem de. ameliyat oldum. ameliyattan sonra 7 ay falan bir sorun çıkmadı. şimdi yine başladı ağrısı. yine gidicem doktora ama tırsıyorum biraz. diyeceğim o ki hemen gitmen lazım. ne kadar küçükse o kadar kolay oluyor. bir arkadaşımda olmuştu ameliyat. onun dikişi azıcıktı mesela. be daha kolay iyileşmişti benden. ama benim iltihaplı bölgem çok olduğu için daha zor oldu sanırım. ki geçmedi de hala. bu arada ankara'da iyi bir doktor bilen varsa hayrına yazsın.
geçmiş olsun

  • sheridans  (04.11.14 22:48:33) 
bende küçük bir üniversite hastanesi olduğu için kabul etmedim
dediğiniz an başınıza gelebilecek her şeyi kabul etmişsiniz.

iyileşir ama sonra yine tekrar edebilir. etmeye de bilir. şans. ne çıkarsa bahtınıza.
  • fayfim  (04.11.14 23:05:21) 
kuyruk sokumu kıl dönmesi bildiğin bacaktaki gibi falan değil, dışarıdan giren tüyler, kıllar, pamuklar vs. o yüzden kendi kendine kılın uzayıp iyileşmesini bekleyemezsin. oradaki topak kendine güzel bir yuva yapmış şimdilik uslu oturuyor olabilir ama ileride sığamayıp kendini gösterir. belki de göstermez.


  • Lim5  (04.11.14 23:50:45 ~ 23:51:34) 
bende yaklaşık 13-14 yıldır kıldönmesi var. çoook uzun yıllardır en ufak şikayetim yok. varlığını bile unuttum. Kıl dönmesinin de kademeleri var. kimininki ağır oluyor Kimininki hafif. Benimkinin hafif olduğunu doktor söylemişti. Bu işin ameliyat dışında kesin tedavisi olmadığı için doktorlar direk ameliyata yönlendiriyorlar. yine de ne olursa olsun arada kontrole gitmekte fayda var.


  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (05.11.14 11:40:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.