[]

tedavisi son yıllarda bulunan ölümcül hastalık var mı?

tamam zamanında gripten bile ölünüyormuş ama benim sorduğum, nasıl desem, daha güçlü kuvvetli hastalıklar. mesela bugün ALS'nin tedavisi yok. yavaş yavaş eriyip ölüyor öyle insancıklar. neden olduğunu bilemiyorlar.

yakın zamana kadar bu şekilde seyreden, tıp dünyasını çaresiz bırakan, "la bu ney" dedirten ama sonrasında tedavisi geliştirilen hangi hastalıklar var? bu hastalıklarla, tedavinin geliştirilme süreciyle ilgili tıpla alakası olmayanların da anlayabileceği türde yazı-belgesel vs. var mı?

ALS özelinde soruyorum bunu, sizce tedavisi bulunur mu? yani bu son ice bucket muhabbetiyle dünya çapında çok büyük miktarlarda bağış toplandı. nereye gitti o paralar? çalışıyo mu bilim adamları, yan gelip yatmıyolar di mi?

 
Önümüzdeki 300 senede de herhangi bir ölümcül hastalığa kalıcı bir tedavi bulunacağını zannetmiyorum ama HIV pozitifin ilaç kullanımıyla Aids'e dönüşmesi engellenip çok uzun süre yaşanabilmesi sağlanıyor.


  • angelus  (04.11.14 20:41:23) 
bilimadamları yan gelip yatmaz. yatsalar zaten gözle görülür şekilde farkedilir eksiklikleri.

cevap olarak; geçen gün okudum, HIV virüsünü yok etmeyi başarmışlar. şimdi kaynak falan araştıramayacağım ama gugıllasan bile birşeyler çıkar. tabi bunun insanlara servis edilmesi biraz zaman alabilir. daha tetkikleri falan var.

ayrıca ALSnin de tedavisi bulunabilir. niçin bulunamasın?


edit: kanserli hücreleri yiyen ve yok eden bir de bakteri keşfetmişler. sanırım kanserin de tedavisi yolda.
  • lesmiserables  (04.11.14 20:44:45 ~ 20:45:49) 
konuyu detaylı araştırmadım ancak hıv'e bulundu bulunacak sanırım.
en son bi haber çıktı hıv pozitif hastalardan birisini erken teşhis edip immun sistemi çökmeden başkasından kan tranfüzyonu ve lenfosit tranfüze etmişler ve virüsü etkisiz hale getirdikleri tek hasta bu olmuş.

öyle bir şeydi.

hemen araştırıp bahsettiğim şeyi bulup link vereceğim az bekleyin.

edit:

2008de kemik iliği transferi yapıp kurtulan da olmuş

In November 2008, a pair of German doctors made headlines by announcing they had cured a man of HIV infection by giving him a bone marrow transplant. 18 The transplant - given as a treatment for leukemia - used cells from a donor with a rare genetic mutation known as Delta 32 that confers resistance to HIV infection. Twenty months after the procedure, researchers reported they could find no trace of HIV in the recipient's bone marrow, blood and other organ tissues. Other experts at the time called for more tests to verify the cure claim. 19

In a journal article published in December 2010, the doctors concluded that the patient had indeed been cured of HIV infection. Their evidence showed a successful reconstitution of CD4 T cells at both the systemic level and in the gut mucosal immune system. 20

However, bone marrow transplantation is too dangerous and costly for widespread use as a cure. Many patients die as a result of chemotherapy or reactions to the transplant, which is usually a last resort in treating life-threatening diseases. As Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, put it:

- See more at: www.avert.org
  • neferkitty  (04.11.14 20:45:17 ~ 20:49:00) 
@angelus, 300 sene mi? neden ki? aslında bahsettiğim şey piotrsuss'un anlattığı tarzda bir gelişim. yani hastalık tamamen kaldırılıp bir kenara koyulamasa bile hastanın hayatına normal bir şekilde devam edebilmesi, hayat kalitesinin fazla düşmemesi vs... teknoloji bu hızda gelişirken 2200'de de insanlar "tedavisiz" hastalıklar yüzünden patır patır ölecek mi yani?

gerçi evrim devam ediyor, o zaman da yeni hastalıklar çıkabilir ortaya. ama günümüzün ölümcül hastalıklarına karşı 2200'de de çaresiz kalınacak olması... ohoo. çok kötüymüş be.

***

oğlum bilim adamlığı ne güzel lan. 5 yaşıma geri dönebilsem bilim adamı olmaya kasardım :(
  • pescador  (04.11.14 20:46:41 ~ 20:47:29) 
şimdi çok komplo teorilerine girmek istemiyorum...

silah sanayisine veya başka kötü kötü şeylere ayrılan fonlar tedaviler için ayrılsa her şey bulunur gibime geliyor. yani her şeyden kastım çok daha hızlı ilerler. bir de para dünyasında yaşıyoruz tedavi bulunsa bile bu tedaviyi para edecek hale getirmeden bütün insanlığın kullanımına sunmazlar anca biz bilmeden bazı önemli kişiler faydalanabilir.

ayrıca als dahil her şeyin tedavisi bulunabilir bence.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.11.14 20:47:11) 
Ortada böyle normal aklın alamayacağı düzeyde bir pazar varken bulunmasının, bulunsa bile kamuya açılmasının 300 seneden önce olmayacağını düşünüyorum. Yoksa hastalık belli ne yaptığı belli, neden bulunmasın tedavisi.


  • angelus  (04.11.14 20:50:34) 
angelus,

değil 300 sene, önümüzdeki 50 senede bile çok şaşırtıcı şeyler olabilir. dönüm noktası 2003 yılıydı. o noktadan sonraki gelişmeler, eksponansiyel olarak artarak gidecek. Bundan sadece 11 sene önce, ilk gen haritasının çıkarılma maliyeti 3 milyar (milyon diil milyar) dolardı. Şimdi 10 bin dolar. Yakında bin dolara düşecek. 3 milyon kere ucuzlamış olacak yani. Millet deli gibi buna uğraşıyo. O maliyet düşünce ne olacak? Yüzbinlerce insanın gen haritası çıkarılacak ve o insanlar hayatları boyunca takip edilecekler. Diyelim pescador'da ve bende aynı gen anomalisi var. İkimiz birden aynı hastalığa yakalanırsak, ulan bu bir tesadüf mü? Biz buna daha yakından bakalım diye soru sorulacak. Çorap söküğü durumu 2003'te başladı. Yani geçtiğimiz 50 senede olan gelişmelere bakarak, önümüzdeki 50 senenin bir projeksiyonunu yapmak, son derece yanıltıcı olur.

Geçen seneye kadar hepatit C'nin tedavisi yoktu. Şimdi var.

Hastalık belli, ne yaptığı belli ama onu nasıl yaptığı bilinmiyor. O yüzden tedavi edilemiyor.
  • compadrito  (05.11.14 02:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.