[]

bel ameliyatından sonra ne kadar yatmak gerekiyor?

ocak'ta yurtdışına çıkacağım. bugün sadece MR randevusu alındı ama doktorum "ameliyat gerekebilir, hazırlıklı ol" minvalinde bir laf söyledi. alt bel bölgesine bakılacak, yani poponun üstü. sırt değil de daha aşağısı. MR istek formunun üstünde "lomber diskjsfjfsksl" yazıyordu.

MR sonucu ancak önümüzdeki hafta çıkar. ameliyat gerekiyor diyelim... ne zamana randevu verilir? 15-20 gün hareket etmemem gerekir mi yani o tarz bir durum oluşur mu? yoksa bi hafta yatıp geri kalkar mıyım?

hayatımın fırsatını yakalamışım dışarı çıkmak için, ameliyatla çakışırsa yemin ediyorum kafayı yerim. lütfen çok yatmam gerekmediğini söyleyin :(

 
27 şubat 2012'de ameliyat oldum. 2 hafta kadar evden çıkmadım, yemek, tuvalet ve yürüyüşler dışında yataktan da kalkmadım. zaten 30 gün rapor verdiler. 30 gün dolunca evden çıktım işime gücüme gittim. ilk zamanalr biraz kasıntı yürüdüm ama ya korktuğum için, ya da ameliyattan dolayı bilmiyorum.

tek diskten bel fıtığı ameliyatı oldum. daha ciddi bir ameliyat olursa bilmem ama tek diskten ameliyat olursa ocak'a kadar yurtdışına çıkılır hale gelinir.
  • kibritsuyu  (04.11.14 16:09:45) 
@kibritsuyu, öncelikle geçmiş olsun. ameliyat tarihini ileri vermelerinden korkuyorum. yani ben tahmini 10-11'i gibi ayın doktorla tekrar görüşürüm MR sonuçları çıkınca. derse ki ameliyat gerekiyor, onu da 2 ay sonraya verirlerse al başına iş işte. "e dönünce ameliyat olursun daha iyi" durumu da yok çünkü iyileşmesi şart bunun, orada da başıma bela olur.

gerçi normalde MR için de 2-3 ay sonraya veriyorlar deniyor ama hasekiciğim bana her seferinde maksimum 3 gün sonrasına verdi. ameliyat için de böyle temiz çalışıyorlarsa belki çok daha çabuk olur.
  • pescador  (04.11.14 16:12:20) 
Doktorunu İyi arastir, ameliyat derse ikinci birinden görüş al.

Ameliyatı hemen yapmayabilirler, ameliyattan sonra 45 günde işine/okuluna rahatça donersin.
  • Lim5  (04.11.14 16:31:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.