[]

Sususzluk için yapılan öneriler ve çözümler (Saçmalık)

benim anlamadığım bir nokta var, yüz yıllar sonra susuz kalabiliriz, kuraklık yaşanabilir, tamam, eyvallah, hem fikiriz bu konuda.

fakat biz şu an su tüketimimizi minimize etsek, tüm barajlar %100 doluluk oranına sahip olsa bile yüzlerce, binlerce yıl sonra yaşanacak olan susuzluk için nasıl bir faydası olacak ? kuraklık baş gösterdikten sonra mevcut barajlarımızın %100 dolu olması bizi en fazla 1 yıl idare eder, su tasarrufu niçin bu kadar önemseniyor anlamış değilim, tasarruf etmesek bile barajlarımızın doluluk oranının artması bize bir getiri sağlamıyor ki.


 
suyu sadece içmede mi kullanıyoruz? bunun hayvanı var bitkisi var döngüsü var. olay direkt kuraklık değil bizim boş yere suları kirletmemiz suyu boşa harcamamız.
4.177.327
Bu yılki su tüketimi (milyar litre)

1.517.337
Bu yıl suya bağlı hastalıklardan ölenler

720.582.048
İçecek suya erişimi olmayan insan sayısı

Bu değerler anlık ve hala artmakta.
www.worldometers.info burdan takip edebilirsiniz

www.f5haber.com
image.cdn.haber7.com

Ben şu fotoğrafları düşündükçe boşa tükettiğim suya üzülüyorum ve daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum.
Ya en basitinden sifon mesela. Lavaboda el yıkarsın diş fırçalarsın tıraş olursun hani orda tükettiğin su çok nadir simsiyah olur di mi. Keşke lavaboda elimizi yıkarken harcadığımız su sifona gitse. Sifonun %70'i burdan dolsa %30'u temiz suyla dolsa.
Ortalama bir sifon çekişinde 4-5 litre su gidiyor. Kabaca günde 5 kere sifon çeksen ve bunun hadi 2 litresini dediğim sistemle kurtarsan 5x2=10 litre günde su kurtarırsın. Ayda 300 litre yılda 3600 litre. Bence harika bir tasarruf

hani sizin dediğiniz birden gelecek olan kuraklık ama ne kadar tasarruf edebilirsek edelim bence. aynı şekilde güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinden de çok az faydalanıyoruz malesef
  • metehan01  (04.11.14 12:35:39 ~ 12:36:55) 
@metehan01

iyi de, afrika gibi ülkelerde yaşanan kuraklık ile bizim veya benzer ülkelerin tükettiği baraj suları ile arasında bir bağ yok, sonuç itibariyle %100 doluluk oranına sahip olsakta afrika gibi susuz ülkelere su taşıyamayız, taşınma imkanı olsa bile bu ülke türkiye olmaz, ekvator çevresinde 365 gün 24 saat yağmur alan bölgeler mevcut ama lojistik sıkıntısından dolayı su gibi bir materyali kıtalar arası taşımak çok külfetli bir iş, biz bu suyu kullanmasak bile barajlar dolup taşacağı için yine heba olacak.
  • grimer  (04.11.14 12:41:37) 
  • metehan01  (04.11.14 12:45:56) 
Biraz daha geniş bir açıdan düşündüğüm de kesinlikle ileriye dönük su tasarruflarının gereksiz olduğuna kanaat getirdim.


  • grimer  (04.11.14 12:54:28) 
tüketimin azaltılması isteniyor çünkü olayın suyla alakası yok, olay parayla ilgili, anlatayım;

Büyük şehirlerde su ihtiyacı arttıkça çok ciddi yatırımlarla su taşınması gerekiyor. Zaten bu işi para için yapmıyor belediye, millet susuzluktan gebermesin diye yapıyorlar. O yüzden bu hizmet götürmek gerekmesin diye, talep azalsın ki arz da azalsın mantığıyla bu tarz yok kuraklık bilmemne gibi şeyleri bahane ederek talebi azaltmaya çalışıyorlar.

Ama daha iyi bakarsan asıl az tüketin diye kıvrandıkları şey elektrik, farketmişsindir elektrikle ilgili kampanyalar daha fazla. Neden? Ürettiğimiz elektriğin ciddi bir kısmı doğalgazla üretiliyor, doğalgazın %80 i rusyadan geliyor, trink $$ akıyor rusyaya, bu ülke ekonomisine zarar veriyor.

Doğa için endişelerin bir kısmı haklı, ama yeee afrikada susuz ölüyolar o zaman ben çeşmeyi kısayım mantığı çok saçma, hiçbir şeye etkisi yok. Su döngüsüyle filan da alakası yok. Sanki buradan afrikaya bulut gidecek allasen.
  • e_rsin  (04.11.14 13:36:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.