[]

Parçası Değişen/Boyalı Arabaların Fiyatı Neden Düşüyor?

Selamlar.

Araba fiyatlarına bakıyorum da. Bir arabanın 2. el piyasası aşağı yukarı belli mesela, ama bir tanesinin sırf ön çamurluğu değişmiş ve kapısında boya var atıyorum, bakıyorum epey epey daha ucuz. Niye böyle? Yani bu durumda böyle boyalı araba almak daha mantıklı değil mi? Boya alt tarafı yani, ağır kazası falan olsa tamam da çamurluğunun değişmesi, kapının boyanması ben arabayı aldığımda beni etkilemez sanki? Yani tamam orijinalliği bozuluyor da çok ciddi farklar oluyor böyle basit şeyler için?


 
değişimler genelde doğrultması mumkun olmayan zamanlarda yapılıyor. Parça değiştirecek kadar sert kazalarda aracın şase ve dengesi de haliyle etkilenmiş oluyor. bu sebepten olabilir.


  • erty_ksk  (04.11.14 11:03:15) 
Boyalı araba almakta sorun yok o zaman?


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (04.11.14 11:11:50) 
boyanın nerede olduğu önemli. misal kaputta ya da bagaj kapağındaki boyaya iyi gözle bakılmıyor. mesela kaput ile ön çamurluk aynı anda boyalıysa arabayı kazalı olarak düşünüyorlar. tavanı boyalı olanlar ise direkt pert araba muamelesi görüyor.


  • alibaba06  (04.11.14 11:14:19) 
sadece çizikten dolayı göze batmayacak şekilde boyanmışı almakta sorun yok elbette. ama sağ arka kapı boyalı dediğinde, bir ustaya götürüp baktırmakta fayda var. boya kalınlığını vs. ölçen bir cihazları oluyor. çekiçle felan düzeltilip düzeltilmediğini anlayabiliyorlar.


  • thinkfloyd  (04.11.14 11:15:46) 
şöyle de bir durum var.
eğer hasarlı olarak kayıt edildiyse sigorta sistemine, sigorta primleri oldukça düşük oluyor.

örnek vereyim. bende 2008 model honda civic var, hasarsız olduğu için trafik sigortasına 110TL filan verdim.

arkadaşımda 2007 clio var. hasar kaydı olduğu için 400 TL verdi. kaskoda bu değerler daha yükseliyor.
  • teritori  (04.11.14 11:18:23) 
hatta yeri geliyor kasko bile yaptıramıyorsun mesela. şirketten bi abi bir kaç kere tıra falan girmişti :D en sonunda bi iki firma kasko yapmadı yapanlar da acayip fiyatlar verdi adam kasko yaptıramadı golf üne

dendiği gibi boyanın yeri çok önemli. öyle bir araç alınacaksa da kesinlikle ekspertize girmeli
  • metehan01  (04.11.14 11:35:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.