[]

Windows 8.1'e Geçmek Zorunda mıyım?

normalde 8.1'e geçebilirsiniz diye 3-5 günde bir öneride bulunuyordu. fakat az önce zorunluymuşum gibi bir biildirimde bulundu.

8.1'e geçmek için pc'nizi yeniden başlatmanız gerekiyor. eğer önemli bir işiniz varsa yarın yeniden soracağız diyor. iptal falan kısmı da yok. sadece yeniden başlatmak için 2-4-6 saatlik ve daha sonra anımsat şeklinde erteleme seçenekleri veriyor. ne bu şimdi? her gün daha sonra anımsat mı diyeceğim?

8'den gayet memnunum. 8.1 ne gibi bir yenilik veriyor? kapat seçeneği zor falan diyorlardı 8 için, ama benim görev çubuğunda kapat sekmesi var zaten. neyime yarayacak? mecbur muyum?

 
zannediyorum ki otomatik güncellemiş restart yaptığınızda da yüklemeyi tamamlicak.
8.1 e geçin nolacak ki hani ben anlamıyorum daha iyisi dururken inatla daha eskisini kullanmayı. geçin pişman olmazsınız :)
çubuk illa olsun diyorsanız
www.classicshell.net
  • metehan01  (03.11.14 23:29:08) 
gayet memnumum abi, benim bilinçli bir onayım olmadan nasıl bu güncellemeyi yapar? mümkün mü? bu güncelleme hadisesini geri alabilir miyim?


  • ete summer  (04.11.14 02:51:59) 
güncelleştirmeyi, yani 3 gb'lık veriyi bir şekilde yüklemiş bilgisayar. bu saatten sonra direnmeden "yeniden başlat" diyerek bilgisayarı güncellemek gerek. istememe gibi bir durumun kalmamış. bu bankacılık hizmetleri sözleşmesi imzaladın diye kredi kartı tahsis edilmesi gibi bir şey olmuş. baştan otomatik güncellemeleri kapayacaktın!

diğer yandan 8.1'i yükleyince "niye bunca zaman 8'i kullandım ki?" diye soracaksın kendine. bilgisayarında ki hızlanmaya inanamayacaksın. 8'den daha fazla kişiselleştirme özellikleri mevcut ve eğer Windows Phone kullanıyorsan aralarında ki iletişime hayran kalacaksın... tavsiye ederim kesinlikle...
  • cliquot  (04.11.14 08:51:12) 
sırf oyun üzerinden konuşmak her ne kadar saçma olsa da cevap verme gerekliliği duyduğum için yazıyorum. fifa 15 için orta seviye bir pc'ye sahiptim. 4 gb ram, radeon 6870 ekran kartı intel core2 q8400 cpu vs. windows 7'de kasıyordu oyun, oynanmıyordu. son çare 8.1'e geçeyim dedim ve sıfır kasma ile oynuyorum şu an. formatla falan ilgilidir demeyin hiç, çünkü w7 varken de 2-3 önce format atmıştım zaten. oyun anlamında yüzde yüz arttı performans olarak. 8.1 için söyleyeceğim bu. ha bana sorarsan 7 daha kullanışlı. bazen aradığım bişeyi bulamıyorum 8.1'de, deli ediyor beni.


  • lionel andres  (04.11.14 11:41:09) 
güncelleme yaparsam şayet, verilerimin akıbeti ne olacak? format atmış gibi mi olacağım?


  • ete summer  (04.11.14 11:46:20) 
"neden geçmiyosunuz yea" diyen arkadaşlara windows 8.1 excessive disk usage falan yazmalarını öneririm google'a. aşırı disk kullanımı, windows 8.1 %100 disk usage diye de aratabilirsiniz.

ben servise götürdüm dedim ben 8'i istiyorum, onu kurun ve 8.1'e dair ne var ne yok hepsini yok edin. çatır çatır çalışmaya başldaı bilgisayar tekrar. 8.1'de chrome'da sekme bile açılmaz olmuştu bu aptal problem yüzünden.

aynı bildirim bana da az önce geldi. bir aydır bilgisayarı kapatmıyorum. uyku moduna alıyorum. bundan sonra da kapatanı sksinler. istemiyorum abi 8.1 ya.
  • pescador  (04.11.14 11:47:57) 
@ete summer güncelleme sonucunda verilerinde bir değişiklik olmayacak... sadece geçiş yapmadan 16 gb'lık bir usb bellek alıp kurtarma sürücüsü oluşturun. eğer bunu oluşturmazsanız sonra temin etmesi çok zor oluyor. malum Windows 8'den sonra bilgisayarların Windows lisansları anakarta işli geldiği için kutunun içinden cd falan çıkmıyor.
@pescador bahsettiğin sorunu sadece chrome ile yaşadım ben de. çözüm için de chrome'u kaldırdım. internet explorer'a döndüm ki iyi ki dönmüşüm. ekşi sözlük okurken gözlerim yorulmamaya başladı.

  • cliquot  (04.11.14 12:49:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.