[]

En sevdiğiniz Kuran Ayetleri?

Böyle alıntı olarak kullanılabilecek, dinin temeline ilişkin olmayan daha çok hayat dersi yada felsefi çıkarımlar içeren beğendiğiniz ayetleri mümkünse numaralarıyla söyleyebilir misiniz?




 
-Yedi göğü birbiriyle tam bir uyum içinde yaratan O, ne yücedir. Rahman'ın yaratışında hiçbir aksaklık göremezsin. Gözünü bir kez daha ona çevirde bir bak, görebilir misin bir yarık bir çatlak? (mülk suresi, 3)

rahman suresi'nde çokça tekrar edilen şu ayet:
-O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?

-İnsana bir dert ve sıkıntı dokunduğu zaman, yanı üzere yatarken, otururken yahut ayakta bize yalvarır, dua eder; ama biz kendisinden dert ve sıkıntıyı kaldırdığımızda ise, kendisine dokunan dert ve sıkıntıdan kurtulmak için bize hiç dua etmemiş gibi hareket eder. Kendi güçlerini boşa harcayan budalalara, yapıp ettikleri işte böyle güzel görünür. (yunus suresi, 12)
  • m e b  (03.11.14 20:30:57) 
Necm 24
İnşirah 5 ve 6
Bakara 216
  • duhan  (03.11.14 20:35:54 ~ 20:38:27) 
en sevdiğiniz ayet diye bir şey olmaz aslında her ayeti sevip benimsemek zorundayız...
ama yazar kardeşin demek istediğini ve iyi niyetli olduğunu bildiğim için yazabiliriz...
la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin...
enbiya 87
Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Seni bütün noksanlıklardan tenzih ederim. Gerçekten ben zalimlerden oldum.
  • inanmazsan inanma  (03.11.14 20:41:30 ~ 20:42:04) 
fatiha suresi


  • yemrem  (03.11.14 20:50:30) 
Duhâ 3


  • gargamel  (03.11.14 21:24:40) 
inşirah suresi 1. ayet: "Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?"


  • denne  (03.11.14 23:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.