[]

sizi anlamsızca geren şey nedir?

mesela sizinle ilgisi yok olay, tamamen birinci ve ikinci şahıs(lar) arasında geçiyorken sizin üçüncü şahıs olarak, onların da pek umrunda olmayarak kendinizi yiyip bitirdiğiniz bir konu var mı?

somutlaştırayım bir.

mesela;
- iphone kullananlara, yeni bir iphone almak için kendini neredeyse pazarlayacak insanlara ve bunu normalleştirmelerine aşırı bir gıcıklığım var.

- "orijinalinden iyi olan coverlar" diyip yorum yapanları bir kaşık suda boğabilirim.

- bir de müzik türleri metal, rock olanlar var ki şarkı önerisi isteseniz hemen listenizi metal eserlerle doldururlar, buna da ölüyorum ben.

- starbucks'ı anlamsızca övenleri görmek.

 
tanimadigi insanlar hakkinda onyargiyla tespitlerde bulunan, yorum yapan, arkasindan konusan insan gordugum zaman bogasim geliyor.


  • gerard  (03.11.14 19:56:57) 
gerard+1500

saçma sapan bomboş konuşan, yanındakini küçük gören, el kol şakası yapan(saç bozmak-enseye şaplak atmak) insanlara odunla dalmak istiyorum.

bir de srouna cevap mı bilmiyorum da; yetenek sizsiniz gibi programlarda ya da her hangi bir programda kendini yetenekli sanıp meşhur olmak adına olsun olmasın yapılan her hareket beni çok utandırıyor. mesela bir tv programında seyircilerden birinin büyük bir özgüvenle cartlak sesiyle şarkı söylemesi gibi... çok utanıyorum lan. sanki benim başıma gelmiş gibi, izleyemiyorum kanalı değiştiriyorum hemen.
  • biyik  (03.11.14 20:03:38) 
trafikteki denyolar.

mesela; sinyal vermeden dönenler, saçma sapan bir yerde götüme kadar girip taciz edenler vb.

gerçi eskisi kadar gerilmiyorum. kendi kendimi telkin ediyorum "bunlar hep mal, sinir olmaya gerek yok" diye.
  • the kene  (03.11.14 20:07:20) 
Coook var boyle gereksiz yere gerildigim sey:)
Aklimna gelen birkac taneyi yazayim:

- Facebook, instagram gibi mecralara yaptigi kahvaltinin, ictigi kahvenin resmini koyanlar (Halbuki sana ne? Koyan koysun, istemiyorsan bakma.)
- Sagda solda unlu birini gorunce sevinenler
- Basarili bir muzisyen ya da oyuncuyu ya da bir tur sanatciyi goklere cikarip bildigin "tanri" yapanlar
- Akilli telefon kullanip, bu teknoloji harikasi aletlerin nimetlerinden faydalanmayanlar.
- Ayse Arman
- Ayse Arman hayranlari
- Bi daha Ayse Arman (Birazdan duyuru vatandaslari bana vurmaya gelecek)
- Cem Yilmaz esprilerini hayati boyunca unutmayip, her lafin arasina sokanlar.
- Komedi filmi icin olen Turk milleti
- "Turistik geziden yiyecek birseyler almadan donersem Allah turu kabul etmez zihniyeti" (Genelde kadin kismi icin gecerli)
- Asktan meskten dem vurup birsey karalayarak kitap cikaran takim.
- Bu kitaplari cikar cikmaz alip mutlaka okuyan takim.
- "Photosop kullanmissin, bu fotograf mi simdi?" gibi bakis acisi. (Aslina bakarsan photosopu birak, isin en buyuk kismini teknoloji harikasi makine hallediyor zaten. O zaman insanlar takdir etsin diye filmli makine kullanalim, bu muhendisler mertligi bozdu:P Hatta o da olmaz, yagli boya ile tuale isleyelim)
- Baskalari hakkinda uzaktan yorum yapanlar, baskalari hakkinda aralarinda konusanlar. Arasira olurda surekli yapanlar beni geriyor. (Sunu soyle yapiyormus, bunu burda ogrenmis, vs..)
- Facebook'ta surekli "ozlu soz" paylasanlar. (Belki de bir cumle ile aydinlamayacak kadar mal oldugum icin gicik oluyorumdur)
- Facebook'ta "bunalim" temali sey yazanlar, yazilmis olanlari paylasanlar.
- Bir fotograf paylasma platformu olan Instagram'a bir yaziyi (genelde ozlu sozler) resim formatinda atan Instagram hesaplari. (Facebook, Tweeter'i isgal ettiniz zaten, bari burayi birakaydiniz:)
- Stand-up gosterilerinde gosteriyi yapan araya kufur soktugu anda en guclu kahkahayi koparanlar. (Git varos semtlere, sokaklarda biraz yuru, inanilmaz yaratici kufurler duyarsin, hem de istemedigin kadar. Hos ayni seyi orada ayiplarsin ama.)
- Yemek programi izleyenler. (Beni ne ilgilendirir? Ama gicik oluyorum:)

Daha eklerim belki.
  • delifaruk  (03.11.14 20:28:58) 
Var kiyaslama, kiskanma, cekememe,

Bu konularda gecen sohbetlerle cok yipraniyorum hatta bende dahil olursam direk sinirlerim atiyor.

Onun disinda fanatiklik -takim marka kisi fanatizmi adamliktan cikariyor.
  • bluebey  (03.11.14 21:02:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.