[]

izmir-karşıyaka güzel bi yer mi? anlatsanıza biraz

şu pozisyondayım şu an,

www.careerealism.com

istanbul'da üniversite okuyorum ben. daha birinci sınıfım ama üç yıldır burdayım. mezun olduğumda eğer 6-7 bin lira maaş falan vermedikleri sürece istanbul'da kalmayı düşünmüyorum. ülkeden kaçamazsam, aklıma gelen 2-3 yerden biri karşıyaka.

izmir elitizmi yapmayacağım hiç merak etmeyin, onu ben de sevmem. ama bir spor manyağı olarak çok sempatik buluyorum oraları. ne güzel, belli bi kültürü olan basket takımınız var futbol takımınız var. güvenli de bi yer galiba.

yaşanmaz mı? çok güzel değil mi? hem basket hem futbol kombinesi alır, deli dana gibi ordan oraya gidip dururdum yav. bölümüm de orda yok ki. olsaymış keşke oraya gitseymişim en baştan. istanbul'u skim.

 
istanbul'un avantajı, sürekli yurtdışına gidip gelmek, çok gezmek isteyen bir adamsan ortaya çıkıyor. izmir, ankara, antalya şu bu kendine göre güzeldir ama istanbul'da ben ucuz bilet denk getirip cuma iş çıkışı atina'ya gidip pazar döndüm geçen hafta mesela. izmir'de bunu yapamazsın. ben bu yüzden türkiye'de istanbul'dan başka yerde yaşamam. izmir onun dışında iyidir ama.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (03.11.14 18:23:38) 
@bagdf, abi o konuda çok haklısın ama izmir'de yaşasam istanbul'a gelip oradan gidecek param olur. burada olmuyor. gerçekten yüksek maaşım olursa ben de burda kalırım. sevmiyor da değilim istanbul'u. ama çok pahalı ve gereksiz kaotik buluyorum. hoşuma gitmiyor genel olarak.

@neseranni, ne kadar tuzlu mesela? biz acıbadem'de üç kişi kalıyoruz. nemli, banyosunun tavanı dökülen bir ev. 1500 lira kira veriyoruz. izmir'de en yüksek kira taş çatlasa 1000 liradır sanırım... yani en azından benim duyduğum öyleydi. eskişehir'de 650 liraya 2+1'e çıkan adam biliyorum. oha ya. :(
  • pescador  (03.11.14 18:27:53) 
1000'den başlıyor desek daha doğru olur


  • neseranni  (03.11.14 18:34:21) 
karşıyaka ve mavişehire bayılıyorum :)


  • bradshaw  (03.11.14 18:37:37) 
karşıyaka'da yelken, tenis olanağı da var:)

www.ksk.org.tr
www.ksk.org.tr
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.11.14 18:45:38) 
karşıyaka yalıda, 3 oda bir salon, ev banyo eski biraz ama öyle döküntü değil, 1200 lira kira, 180 lira merkezi sistem dahil aidat. salon ve bir odası boydan boya deniz manzaralı.
daha yeni arkadaşım alaybeyde tuttu, yepisyeni ev ama 1. kat, 600 liraya.
bostanlıya yürüyerek 20-25 dakika.
6 sene istanbulda yaşadıktan sonra buraya geldim. istanbul'dan sonra ulaşımı o kadar rahat geldi ki. hani bugün karşıyakadan gayet önce bayraklıya ordan alsancağa, ordan bornovanın bir ilçesine gittim, geri geldim yolda geçen zamanım toplamda 1,5 saattir en fazla.
bostanlı falan çok güzel, bisiklet de seviyorsan hele, ben ki yürüyüş yapma alışkanlığım yok derdim, deniz kenarından bir başlıyorum, bostanlıda 2 bira içip dönüyorum. bostanlıda kent aş'nin parkı ve içinde restoranı var, fiyatlar acaip ucuz az çeşit ama yemekleri güzel, hem de parkın içindesin yani. istanbul'da öyle bir yer olsa ağaç falan kalmaz dikerler AVM'yi. Bir de İstanbul'da Moda'da yaşıyordum, yine de sokakta insanı huzursuz edebilecek bir dolu şeyle karşılaşıyordum, şu an yaşadığım yer oraya göre gelir seviyesi düşük bir yer, karşıyaka çarşı varoş falan derler hatta, ama hiç bir rahatsızlık yaşamadım.
bir de abim deli karşıyakalıdır.basket maçlarına falan, ben ki hayatımda hiç bir spor müsabakasına ilgi duymamışımdır, ben bile gittim, keyif de aldım. yani hakikaten, istanbulda şu andakinden 5 kat fazla para harcamadan bir nebze 'kaliteli' bir hayat yaşama şansı yok. Üstelik, dilencisi, dolandırıcısı, sapığı, trafiği o denli yoğun bir şehirde yaşamak insanı yoruyor.
  • alice practice  (03.11.14 19:46:37) 
yeni izmirli olmuş biri olarak söyleyeyim;

- ev kiraları 1000 tl civarı bostanlı, mavişehir, ben orada oturmuyorum ama, servise çok uzak kaldığı için.
- karşıyaka güzel, evet bostanlı güzel. izmir güzel. ama sevdiğin işi yaparsan sana her yer güzel, bunu unutma. daha 1.sınıfmışsın, milyon kere fikrin değişecek.
- karşıyaka spor kulübünden daha önemli şeyler hayatında olacaktır ileride. 1.sınıftan itibaren ah vah etmene gerek yok. (ayrıca neden acıbadem'de ev tuttun orası pahalı diye biliyorum? )
- izmir'de iş piyasası yok. buradan izmirlilere söyliyim; rahat adamsınız, akşama kordon'da oturur biramı içerim diye fena sömürüyorlar sizi. izmir'lilerin çoğu aileden zengin. sizler gibi zengin olmayan ama çalışmak zorunda olanlar 1500-2000 tl'ye yaşıyor, ama izmir rahat diyor, fakat para şart.
  • sana guluyorum sadece  (03.11.14 19:57:36) 
şurada bişiler yazmıştım. (bu gün de camlar açık oturdum. akşam 19:00 gibi kapattım. )
(git: 851239)

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.11.14 20:07:56 ~ 04.11.14 06:01:56) 
@sana guluyorum sadece,

yok fikrim geldiğim günden beri aynı... istanbul'u sevmiyor değilim. sadece fazla kaotik ve yorucu buluyorum. şu an öğrenci olduğum için gayet rahatım ve kendimi büyük ölçüde soyutlayabiliyorum bu karmaşadan. ne bileyim metrobüse kimsenin binmediği saatte biniyorum mesela, sabah 8 akşam 5 gidip gelmiyorum bir yerlere. ama bir gün öyle olacak ve o gün ben aldığım 2 bin lira paranın 1500'ünü kafam rahat yalnız yaşayayım diye tek bir daireye vermek istemeyeceğim.

acıbadem pahalı evet ama sakin bir yer. evimiz de fena değil. ben kırık dökük evde yapamıyorum. moral motivasyon hep düşük oluyor. barınma en önemli ihtiyaç sonuçta. ne var ne yok eve yatırıyorum.

karşıyaka spor kulübü oradan keyif almam için sadece bir sebep... ayrıca spor hastası olduğum için karşıyaka'nın hayatımda çok büyük bir yere sahip olacağından eminim diyebilirim.

hayır bi de zaten sosyal birisi değilim ki ya, ortamı varmış eğlencesi varmış benim işim yok ki. sığır gibi yaşıyorum ben tek eğlencesi maç muç olan bi' tipim işte. bu bok şehirde fayansı sağlam ya da dağ başında değil diye abuk subuk dairelere 1500-2000 lira saymak istemiyorum :(
  • pescador  (03.11.14 20:08:30) 
çok düşünme şimdiden. umarım iyi bir işin olur istediğin bir şehirde yaşarsın. ama okuldan sonra izmir'de çalışıp yaşasan bile öğrencilik gibi olmayacak. farklı sorumluluklar olacak. öğrenciliğin tadını çıkar. kadıköy'desin, istanbul'un bence en yaşanır yeri. tadını çıkar..


  • sana guluyorum sadece  (03.11.14 20:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.