[]

modem ve yanıp sönen gizemli ışık

merhabalar,

modemim sanki download yapıyormuşum gibi davranıyor. ama yapmıyorum takdir edersiniz ki. sisteme başka laptop sızmış gibi de görünmüyor modem sayfasından.

sorum şu ki, şu an download yapıp yapmadığımı söyleyecek, bi nevi beni bana anlatacak bir programa ihtiyacım var.

hiç duymadım ama var mı böyle birşey?

 
muhtemelen bilgisayara bol miktarda virüs dahil olmuş ve trafiğinizi o işgal ediyor.deneyimlerime göre bunları bir yazılımla sorunsuz bir şekilde defetmek çok zor.sizin için en iyi yol format gibi görünüyor.

bir de şunu deneyin.

başlat(start) - çalıştır(run) yapın.kutucuğa "msconfig" yazın.çıkan menuden başlangıç(start up)'ı seçin.tümünü devre dışı bırakıp reset atın.
  • paulista  (24.07.09 17:45:15 ~ 17:45:42) 
  • sourlemonade  (24.07.09 17:53:10) 
download yaptığınıza kanaat getirdimenize sebep olan durum tam olarak nedir? dhcp devices listesinde ip'si sizden farklı başka bir device mı gördünüz? biraz bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

bir tavsiye, hmen spyware virüs paranoyasına girmeyin, hemen format tek çözümdür demeyin; formatın tek çözüm olduğu durumlar da mevcut ancak analizi iyi yapıp öyle teşhis koymak daha uygun olur.

assert h demiş netlimiter diye, çok doğru demiş, hangi program hangi port'tan nereye bağlanır netlimiter size söyler. önce bakalım elinizde virüs mü var ne var, ona göre bir çözüme gideriz.
  • raj  (24.07.09 18:31:35 ~ 18:37:49) 
önceden torrentten indirirken WLAN ışığı çok seri biçimde yanıp sönerdi download yokken dururdu. şimdi ise hiç bişi iniyor olmasa da aynı hızda yanıp sönüyor


  • eyke  (24.07.09 21:58:35) 
wlan ışığının yanıp sönmesi doğaldır. siz hiç bir şey indirmeseniz bile router ve pc birbirlerini ping'ler dururlar, bağlantıyı canlı tutarlar kısaca
"hasan abi orda mısın, bir yere gitmedin di mi?"
"yok gülüm burdayım ben içini ferah tut"
"tamam abi 10 milisaniye sonra yine soracam bak, orda olduğundan emin olmam lazım"

konuşmasının benzerini yaparlar. örnek olarak ben 100kb/sn de dload yapsam 1kb/sn dload da yapsam bendeki wlan ışığı aynı hızda yanıp sönmektedir. sizinki duruyormuş diyorsunuz, bu pek normal gelmedi bana. hiç data trasnferi olmasa bile sizin yaptığınız, o ışığın yanıp sönmesi lazım.
  • raj  (25.07.09 11:22:32 ~ 13:19:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.