[]

wi-fi'ye nasıl kota koyabilirim ?

arkadaşlar komşumla interneti paylaşıyorum ama çok fazla kullanıyorlar interneti. sınırlandırmak istiyorum nasıl yapabilirim ?

modem airties 5341


 
bir ortaklığınız mı söz konusu? eğer öyle değilse kes interneti gitsin. değiştir şifreni.
anlayışlı insanlarsa eğer download manager benzeri programlarla "indirme hızına" sınır koyabilirsin. tabi bunu rica edip onların bilgisayarına yükletmen lazım.

  • norek  (03.11.14 17:05:35) 
@norek, komşumla paylaşıyorum. ama ben tek bilgisayar bağlanırken onlar 3 bilgisayar + telefonla bağlanıyorlar doğal olarak bu da internet hızımı mahvediyor. geliym program kuruym dersem ayıp olur. onu kendi modemim üzerinden halletmem gerek


  • romayi kurtaran itfaiyeci  (03.11.14 17:08:17) 
Modemin hız sınırlandırma gibi bir yeteneği yok, fakat port engelleme ile torrenti engelleyebilirsiniz mesela. Bunun dışında bir şey gelmiyor aklıma. O kadar cihaz bağlanıyorsa bence mac filtrelemeden bazılarını engelle :D aynı zamanda sebebiniz ne onlarla paylaşmak için?


  • atom karincanin torunu  (03.11.14 17:09:25 ~ 17:10:35) 
mahcubiyet diyelim


  • romayi kurtaran itfaiyeci  (03.11.14 17:13:03) 
Abi sen onların evine internet bağlattır,faturayı da ödeyiver bence. 3 pc + 1 telefonla komşunun internetinden yararlanmak biraz ayıp oluyor yani. Tez vakitte gidin konuşun,böyle böyle diyin, 50 liralık internet içinde alınmasınlar bir zahmet. Biraz sert konuştuysam da kusuruma bakmayın bu arada :)


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (03.11.14 17:24:21) 
Tabi istersen hız sınırlandırma yapabileceğin bir modem alabilirsin ama pahalıdır.,

edit: Qos diye bir şey varmış internet trafiğini düzenliyormuş ama nasıl kullanılıyor bilmiyorum, modem arayüzünden ayarlanıyor sanırım.

edit 2: forum.donanimhaber.com
  • atom karincanin torunu  (03.11.14 17:27:56 ~ 17:35:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.