[]

alerji ilacı

Geçen ay ciltte kızarıklık ve kabarma şikayetiyle doktora gittim, toz alerjisi olduğumu söyledi ve birkaç ilaç yazdı. Bunları en az 15-20 gün kullan dedi. Kullanmasına kullandım (2 gün sonra bitecekler) ama buna rağmen dün vücudumun bazı bölgelerinde yine kızarıklıklar ve kabarıklıklar oluştu. Şimdi ben eczaneye gidip aynı ilaçlardan alıp bir süre daha kullansam sakıncası olur mu? Bahsettiğim ilaçlar şunlar:

- Betnovate krem,
- Kestine tablet (20 mg, non-sedatif antihistaminik),
- Fexadyne tablet (180 mg, non-sedatif antihistaminik).

Bir de bu Betnovate krem'i suratımıza sürmemizin bir sakıncası var mı acaba? Eczanede sordum, "doktor sür dediyse sür" dediler. Gel gör ki doktor yüzle ilgili bir şey söylemedi. "Şikayetin olan yerlere sür" diyip geçti. Yüzümden de şikayetim var ama ya bir şey olursa diye tırsıyorum.

 
Doktorla bir şey konuşulmuyor ki. Kerpetenle laf alıyoruz ağzından. Seni bir an önce postalayıp sıradakini çağırma derdinde adam.

Aslında ilaçlar büyük oranda işe yaradı ama nedense boyun çevremde ve yüzümde tekrar etti. Endişelendiğim için kremi yüzüme diğer bölgelere oranla az miktarda ve kısa süre sürmüştüm. Boyun bölgeme ise neredeyse hiç sürmemiştim. İki bölgede de nüksetti. Kremi doğru kullanamadığım için mi böyle oldu acaba...
  • youkoso hitori bocchi  (03.11.14 16:57:45 ~ 16:58:29) 
betnovate yüze fazla sürmemek lazım. bir kere sürsen ölür müsün, ölmezsin.

onun haricinde allerjinin tedavisi allerjenden uzak kalmaktır. hapı içersiniz, geçer ama yarın yine toza maruz kalınca yine kızarır. gayet normal.
  • fayfim  (03.11.14 18:00:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.