[]

sarap onerisi

yeni seyler denemek istiyorum ama bosa para harcamak da istemiyorum, fiyat/kalite performansi yuksek kirmizi/beyaz sarap onerisi olan varsa sevinirim.




 
buzbağ

metro marketlerin mahzenleri bu konuda size çok seçenek sunabilir. tam marka vermiyorum çünkü özellikle türk şarapları çok değişken, şişeleme ve depolamaları tutarsız. güzel dediğiniz şarabın başka bir yılı veya şişesi kötü çıkabiliyor. elbette her yılın üzümü aynı olmaz ancak üzüm cinsinde belli özelliklerini yitirip kazanmış olabiliyorlar. kendinize fiyat aralığı belirleyip denemenizi öneririm.
  • emininsel  (03.11.14 16:29:28 ~ 16:32:43) 
ya bu akşam nedir bu peynirdir, şaraptır. yapmayınız.
doluca kalecik karası diyeyim cevap niyetine.

  • icemint  (03.11.14 16:35:54) 
Metro +1

Malbec üzümünden yapılan kırmızı şarabı deneyin, adını unuttum ama bir tane Arjantin markası vardı zaten Malbec olan Metro'da. Diğer Arjantin ve Şili şarapları da fena değildir, yalnız mantarlı olanları almaya dikkat, edin, diğerleri pek iyi olmuyor.
  • opucuk baligi  (03.11.14 16:38:11) 
tavsiyem üzümlerden gidin, böylece kendinize bir zevk skalası oluşturabilirsiniz. Öncelikle tek üzümden yapılan şarapları deneyin, sonrasında iki ya da daha fazlaya doğru gidersiniz. Metro çok iyi bir tavsiye, onun dışında güney afrika ya da güney amerika gibi bölgelerin değişik şarapları olabiliyor 20-25 liraya.


  • whoosie  (03.11.14 16:38:38) 
en yakın metro marketine gidiğ şişelerin üretim yerlerine bak. fransız olanını gözü kapalı al.

bunu sadece popüler kültür etkisiyle söylemiyorum. bunu söylememde; şarap olacak olan üzümlerin ekim yerlerinin (ekim yerinin hava koşulları, yıllık yağış miktarı vs) belirlenmesinde yasalarının olması ve sonrasında mahsül toplanıp şarap haline geldikten sonra aşağı yukarı su kanalıda 4-5 yıl fıçılarda bekletilmesi epey büyük bir etken. belli ekim alanlarının dışında üzüm ekilmesi ve kötü mahsülün şarap yapılması yasak. saklama koşulları, şişelenmesi vs o konulara girmiyorum bile.

neden marka vermedim, çünkü yeni başlıyorsun. dediğim gibi git incele fiyat yıl karşılaştırması yap. nerenin mahsülü olduğunu gör ve satın al. en kötü fransız şarabı bile bir çok iyi denilen türk şarabından iyidir.
  • air  (03.11.14 16:39:59) 
macrocenterlarda cok güzel fransız italyan ve chili şarapları var.


  • fallthepieces  (03.11.14 17:16:00) 
tellibağ


  • youkoso hitori bocchi  (03.11.14 17:18:37) 
Kavaklıdere-Angora (15-18TL)


  • jamiro  (03.11.14 18:06:15 ~ 18:06:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.