[]

firinda top koftenin harcina yumurta eklemek

Zorunda miyim? Bezelyeli, besamel soslu firinda kofte yapacagim ama butun tariflerde yarim kilo kiymaya 1 yumurta diyor. Yemegi tek kisilik yapacagim, dolayısıyla yarım kilo kıyma kullanmayacagim. Ben yumurta eklemesem ne olur ki? Dagilir mi? Bir de kofteleri once kizartin sonra firin tepsisine alin demisler hep. Ben kizartmadan firinda pisirsem olmaz mi ki?

Ya da kofte yerine yerine kiymayi sadece salcayla kavurup firin tepsisine mi yaysam? Napacagimi bilemedim valla.

Teşekkür ederim simdiden herkese.

 
önce kızartmana gerek yok. zorunda değilsin. soslu yapıyorsan o sosu hafif sulu bırakırsan onunla beraber güzel pişer. yumurta koymasan da olur.


  • yonge and bloor  (03.11.14 14:04:58) 
ben yumurtasız yaptım bi kere, çok fark etmedi ama biraz daha çabuk ayrılıyor birbirinden. yumurta tutuyor galiba. ama yani un kurabiyesi gibi de dağılmadı hemen, bence sorun olmaz.

bir de bir kere tavada kızartmadan direkt fırına attım mis gibi oldu, hiçbir şey olmaz atın gitsin.
  • bradshaw  (03.11.14 14:05:01) 
Sanırım ölçüleri küçülttüğünüz için koymak istemiyorsunuz, koyarsanız köfteyi daha kolay yoğurursunuz, 1 yumurta çok fark etmez yani. Ama koymak istemiyorsanız koymayın onun yerine 1 yemek kaşığı yoğurt koyarsanız o da aynı işi görür, kıymayı toparlama işini yani.


  • elikası  (03.11.14 14:08:27) 
yumurtasız yapabilirsiniz. bazı köfte tariflerinde yumurta yok ve çok başarılı oluyor.
tavada sıvı yağda çevirerek az pişirince top top kalırlar dağılmazlar. sonra fırına atabilirsiniz.
veya bir tabağa sıvı yağ koyun, köfteleri yağa bulayıp sonra fırına atın. fırında biraz pişsinler, sonra diğer malzemeleri ekleyin.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.11.14 14:11:41) 
ben çoğu zaman yumurtasız yaparım.ancak burada püf nokta köftenin iyi yoğurulup 1-2 saat dinlendirilmesi.böyle yapınca köfte dağılmıyor.üstelik kızartmadan direk fırına atabilirsiniz.bir de köfteye rendelediğiniz soğanın mutlaka suyunu sıkın.son olarak köfteye taze nane doğramayı deneyin değişik güzel bir lezzet katıyor.AFİYET OLSUN.


  • cukkalambo  (03.11.14 14:15:10) 
Açılın hepsini denedim.

Yumurta koy ve kızart bence. Yumurta koymazsan köfte sıkı olmaz yemesi de çiğ gibi gelir. Kızartırsan hem görüntüsü hem de adı daha iyi olacak emin ol. Bi küçük yumurta akı koyabilirsin yoğururken sarısını da fırına vermeden önce üzerine sürersin. Kolay gelsin.
  • buzbebek  (03.11.14 15:17:46) 
cevaplardan değişik bir kombinasyon yaptım.yoğururken yumurta yerine yoğurt koydum, 1 saat dinlendirdim, fırına atmadan önce de üzerinde biraz zeytinyağı gezdirip önce köfteleri pişirdim. köfteler gayet güzel oldu. çok teşekkür ederim herkese.


  • fraise  (03.11.14 17:42:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.