[]

ekstra eleman çalıştırmak ve sgk?

şimdi şöyle bir sıkıntımız var; bazı şubelerimizde tek desk elemanı çalıştığı için onların yıllık iznidir, hastalıktır, sınavdır gibi durumlarında çağırdığımız ekstra elemanlar var. bu günler genellikle kısa süre öncesi netleştiği için ne zaman ve kaç gün çağıracağımız haftalar öncesinden belli olmuyor. hatta bazen gün içinde aşırı yoğunluk olduğunda yarım gün bile çağırdığımız oluyor bu ekstra elemanları. full time çalışanlarımız haftalık izinlerini zaten desklerin bulunduğu kurumların kapalı olduğu günlerde kullanıyorlar. bir önceki mali müşavirimiz gider makbuzu ile gösterin onlara ödediğiniz ücreti demişti, bizde bu şekilde uyguluyorduk. ancak yeni mali müşavir der ki, hayır 1 gün bile çalıştırsak giriş çıkış işlemlerini yaptırmak zorundayız, gider makbuzu bu durumu karşılamaz. internette farklı şeyler okudum ve kafam karıştı.

bilgisi olan var mıdır? bu uygulamayı teyid etmem lazım.


 
Aynen, doğru söylemiş. Bu çalışma şekline "çağrı üzerine çalışma" deniyor iş kanunu bağlamında ve kişinin ay içinde toplam çalıştığı süre 7,5'a bölünüp çıkan sonuca göre kaç gün bildirim yapılacağı bulunuyor. Çıkan sonuç 7.5 saatin altında ise, bu 1 tam güne tamamlanır.


  • fengari  (03.11.14 09:22:40) 
on line olarak anında sigorta girişi yapabiliyor musabeciler. yani birini çalıştıracaksanız girişini yapmanız lazım bir gün bile olsa.


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (03.11.14 09:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.