[]

ortalama okulda okuyan mühendislik mezunları

İstanbul ankara ve izmirin iyi okulları değil de örneğin
ktü de giresunda erciyeste diclede okuyan mühendislik kamu yönetimi vb bölüm mezunları ne iş yapıyor ? Hayatlarından memnun mu ?



 
bu saydıklarınız ortalama mühendislikler mi? istanbul üniversitesinde mühendislik okuyorum elektrik elektronik. ve sana söyleyim bok gibi. sen de iü'de hukuk okuyorsun :)

o mezunlar kendilerini geliştirmeye bakıyor. mühendislik piyasasında azcık kafayı kullansan yükselmen çok zor değil
  • metehan01  (03.11.14 00:22:34) 
dayımın oğlu kocaeli kamu yönetiminden mezun oldu 2008'de, o zamandan beri belediye'de çalışıyor, hayatından memnun değil.

marmara iktisat mezunu kuzen var yine 2009 mezunu, robert kolej'de çalışıyor şu anda. hayatından memnun.

ktü inşaat müh mezunu var dayımın oğlunun arkadaşı, 2008 mezunu, ofis açtı 2 sene önce, şimdilerde bmw'ye biniyor, hayatından memnun.
  • vedat chili peppers  (03.11.14 00:25:13) 
bahsettiğin emsal okulların birinin mezunu mühendisim. galiba bu soru benim mutlu olduğum varsayımı üzerinden soruluyor. ı-ıh, öyle bi durum yok. iyi eğitim vermesiyle nam yapmış okulların mezunları daha bi derbeder olabiliyor.
zaten bi mühendisin en mutlu olduğu an uyanıp pötikare gömleğini sırtına geçirdiği andır derler :)

  • namus ninjası  (03.11.14 00:31:36) 
iyi okuldan kastınız nedir?

eğer puanlama ise 'deniz kenarı' veya 'sosyal yaşam' amaçlı fazlaca tercih edilen üniversitelerin puanı balon gibi şişiyor. haliyle yüksek puanla girilen o iyi sanılan okullardaki eğitim kalitesi anadoludaki veya kocaeli gibi yerlerdeki köklü üniversitelerden kat kat kötü olabiliyor.
  • icim urperiyor  (03.11.14 00:38:10) 
ortalama anlayışın sıkıntılı bence. erciyes, dicle dediğin yerler ortalamaya girmiyor.


  • devilred  (03.11.14 00:48:12) 
ktü'de okudum, Türkiye şartlarında gayet iyi bir mühendislik eğitimiydi. 2 yabancı dil biliyorum, bunun da katkısı var. Global Sales Manager - Yurtdışı Satış Müdürü gibi bi etiketim var şu an, büyük bir holdinge bağlı büyük kurumsal bir şirkette çalışıyorum, güzel yani bir sıkıntım yok.
Özellikle Boğaziçi, Odtü, İTÜ mezunları arayan firmalar da var tabi bu bir marka değeri artırma hesabı, yoksa o okullardan çıkan odunlar da var, düşük puanlı okullaran çıkan hariga mühendisler de var.
Hayatımdan memnunum.
  • tiny penny  (03.11.14 09:30:11) 
Mühendislik ve kamu yönetimi birbirinden uçuk iki bölüm. Kamu yönetimi, siyaset, sosyoloji ve bazı sosyal bilimlerde nerede okuduğunun önemi yok bence. çünkü zaten sözele dayalı bölümler. yani açıp haberleri izlesen siyasetin, kamunun kabasını almış olursun :) Burada yükselmek biraz şans, biraz çevreye dayalı gibime geliyor ya da en iyisi okulda kalmak.

Ama mühendislik teknik bir konu, haliyle nereden mezun olduğun (belki) başta önemli olabilir. Ama başta çünkü burada da önemli olan iş çözme yeteneğindir. Atıyorum güzel sanatlar da öyle iyi çalıyorsan iyi çalıyorsundur ya da çiziyorsan. Ne mezunu olduğunun önemi yok. Reklamcılık, grafik tasarım, pazarlama da da böyledir. İyi bir tasarım yapabiliyorsan tamamsındır, istersen su ürünlerinden mezun ol. Senin portfolyona bakarlar, yeteneğine bakarlar.

Örnek verecek olursak; bankaların genel müd. ve yönetimlerine bak. Çoğu elektronik müh. mezunudur. Neden ne alaka? Çünkü bu kişiler fm ile girdikleri için analiz yapma yeteneklerinin yüksek oldukları düşünülür. Elektronik okumalarının bir anlamı yoktur. Veya reklamcılara bak, içlerinde epeyce sosyoloji mezunu görürsün. Neden? Toplumu iyi anladıkları ve ona göre iş çıkarabilecekleri düşünülür.

sonra baktım ki neredeyse bütün bölümleri yazmışım :D yani okulun önemi kalmamış. iyi okulları arayan şirketler, mesela P&G Boğaziçi mezunu harici kimseyi almaz. Marka imajına katkı yaratmaktır amacı.
  • secilmis uye  (03.11.14 09:43:41 ~ 09:45:02) 
kocaeli mezunuyum, güzide kurumsal bir firmada yazılımcıyım, ev arkadaşlarımdan biri satış mühendisi, diğeri ufak bi firmada genel müdür, hepsi hayatından memnun.
not.2002 mezunuyuz.

  • ravenudon  (03.11.14 10:01:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.