[]

Excel grafik çizimi

Merhaba. Ekteki denklemdeki bütün değerler bilinmekte. r değeri 0 ile a arasında ve a da biliniyor. alfa'ya 1,2,3,4 değerlerini vererek grafik çizdirmem gerekiyor. Tez ödevim. En ufak bir yol gösterme bile çok faydalı olur. Şimdiden teşekkür ederim.

çizdirmem gereken grafik n , r grafiği.


 
excel fonksiyon grafiği çizmiyor, çizmediği için kesikli değerler verip ona göre çizdirmek gerekiyor. örneğin alfa=1 için r'ye bir sütun açıp, 0'dan 1'e kadar 0.01'lik artışlarla 100 tane değer girin, yanındaki sütunda da r'nin bu değeri için n'i hesaplatın. sonra r ve n'in scatter grafiğini çizdirin. bu 0.01 ne kadar düşük olursa grafik gerçeğe o kadar yaklaşır.


  • galadnikov  (02.11.14 20:17:39) 
Teşekkür ederim. Diğer türlü visual basic üzerinden mi gitmem lazım excel ile entegre bir yol mevcut mu acaba?


  • m3mphis  (02.11.14 20:21:47) 
bildiğim kadarıyla visual basic ile çizdirirken de yine bir artış miktarı verip o aralıktaki noktaları çizdirmek lazım. fonksiyon çizen programlar da böyle çiziyor ama bunlarda elle hesaplatmak gerekiyor o noktaları. ama en nihayetinde excel'in bu grafiği çizebilmesi için bir (x, y) seti lazım, onun da sheet'te bir yerlerde kayıtlı olması lazım - vb'yle hesaplanmış olsa bile.


  • galadnikov  (02.11.14 20:28:03) 
Bu tarzlar işler için doğru program Matlab. Tabi tezin olayını bilmiyorum. Eğer çok hassas bir çalışma yapacaksanız, yani binlere satır veri olacaksa değerleri VBasic'e hesaplatmak faydalı olabilir. Bunun haricinde VBasic size bir fayda sağlamaz.


  • zombi  (03.11.14 08:52:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.