[]

sendika üyeliği?

iyi akşamlar, yeni atanan bir öğretmen olarak şu sendika işi kafamı çok karştırdı. okulda sendikaya üye olmayan tek öğretmen benim. yeni gelenler dahil herkes bir sendikada. daha doğrusu bir öğretmen türk eğitim sen de diğerleri eğitim bir sen de. akp'li falan değilim. napayım ben üye olmasam olmaz mı? nedir bu işin artıları eksileri?




 
Birlikten kuvvet doğuyor, başka bir artısı yok. Daha ne olsun?


  • grgn  (02.11.14 17:48:13) 
yoo tamam işin özü bu ama bu sendikalar partilerin bi uzantısı mıdır? yani çok bi bilgim yok ama eğitim bir sen diyince akp geliyor akla? şimdi herkes sendikalı olduğu için hafiften bi mahalle baskısı var üzerimde. ama bilmeden etmeden de üye olmak istemiyorum


  • damla cikolata  (02.11.14 17:52:54) 
biraz bekle hemen üye olma, okul küçükse çok dikkat çekmek istemiyorsan adaylığını sendikasız geçir derim ama hangi sendika olursa olsun üye olmanda fayda var özellikle özlük haklarının korunmasında ihtiyacın olabilir veya kurumla mahkemelik olma ihtimalinde.


  • hocam fazla egon var mi  (02.11.14 17:57:42) 
Sendikalar hiçbir zaman siyasi partilerin uzantısı olarak örgütlenmez. Kastettiğiniz şey şöyle oluyor: Sendikanın yöneticileri kişisel çıkarları için bir siyasi partiye yakınlaşıyor, sonra kişisel gelirleri arttığı için (maddi manevi) böyle yapmaya devam ediyorlar. İş daha da büyürse o sendikaya sadece bir partinin mensupları ve seçmenleri üye olur hale geliyor. Bu doğru bir şey mi? Hayır. İyi bir şey mi? Hayır.


  • grgn  (02.11.14 18:01:27) 
o zaman şu şekilde sorayım eğitim bir sene üye olup da akp'li olmayan var mıdır?


  • damla cikolata  (02.11.14 18:05:53) 
ben tam olarak soruya cevap olmamakla birlikte ekleme yapayım.
biri türk eğitim sen'de diğerleri eğitim bir sen'de demişsiniz. eğitim sen'li kimse yok sanırım. bu iki sendika size yakın gelmediyse bir de eğitim sen' e bakın?

  • kırmızıkaşekaban  (02.11.14 18:08:47) 
etrafta eğitim sen'li kimse yok hatta sendika bile yok heralde :) yani o sendikada olmam bana yarardan çok zarar getirir gibi. benim amacım bi sendikaya girmek değil de eğitim bir sen'e girmemekle hata mı yapıyorum doğru yolda mıyım diye merak ediyorum.


  • damla cikolata  (02.11.14 18:14:41) 
@damla çikolata

çok var tamamen siyasi görüş etkilemiyor çıkarlar devreye giriyor çoğunlukla, kimisine hak da verebiliyorsun, kızıyorsun da değişik durumlar.
  • hocam fazla egon var mi  (02.11.14 18:17:04) 
eksisozluk.com
memur-sen'in doğrusu budur.
şahsen kendime yakıştıramadığım için etrafımdaki herkes üye olduğu halde bu oluşumdan uzak duruyorum. zaman zaman müdürlerin şunun bunun tehditvari konuşmalarını da takmıyorum. artık kabullendiler sanırım pek rahatsız etmiyorlar.
  • kedilerin dili  (02.11.14 18:18:22) 
eksisozluk.com

Girmemekle kesinlikle iyi yapıyorsunuz. Sonuçta sendikalı öğretmenle sendikasız arasında bir maaş veya özlük hakkı farkı yok bildiğim kadarıyla.

Ben kendimi solcu ve muhalif olarak tarifleyen bir insanım, bu yüzden bölümümden çıktığımda bir gün es kaza öğretmen olursam yapacağım ilk iş gidip Eğitim-Sen'e üye olmak olur :) ama sanırım işe yeni başlıyorsunuz ve bu konuda bazı kaygılarınız mevcut, oldukça da haklı çekinceler. Bu durumda içinize sinen bir sendikaya kaygılardan ötürü girmiyorsanız diğerine kayıt olup da sonradan yüz göz olmanızın hiçbir anlamı olmaz bana göre. Sonuçta çirkef bunlar, üye olmakla iş bitmeyecek. Üstte açtığım başlığa benzer taleplerinde "sen de yanımızda dur" diyecekler. Bir de 1 Mayıs'ı Ceceli konseriyle kutlamak var elbette :)
  • sevgikusunkanadinda  (02.11.14 19:12:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.