[]

zoretanin

18 yaşındayım kistik akne sorunu sahibiyim. Doktorum Zoretanin'e başlamam gerektiğini söyledi. 13-14 yaşımdan beri sivilcem çıkardı minik minik ama izleri kalmaya başladı ve biraz daha derinleştiler. Yarın başlayacağım. Aranızda kullanan veya geçmişte kullanmış olanlar varsa bu sürecin daha az acılı olması için önerileri nelerdir acaba? Şimdiden teşekkürler. :)




 
Tüm sivilce ilaçlarında olduğu gibi vücudunuza A Vitamini pompalayacağı için derinizde kuruma olacak, canınız yanacak. Özellikle dudaklarınızda ve mukoza kuruması nedeniyle burnunuzun içinde. Nemlendiricinizi hazır edin. Bir de besinler vasıtasıyla A Vitamini alımını azaltın, yormayın karaciğerinizi. Geçmiş olsun.


  • angelus  (02.11.14 14:53:01) 
son çare olarak kullan bence yüzü sivilceli bir arkadaşımın babası dermatologtu arkadaşım babam önermiyor kullanmıyorum demişti. çok hayırlı olmadığını düşünüyorum o ilacın üstelik üç sene geziyo kanında üç beş sene sonra yüzün şu an neyse aynısı olacak. bi de sadece yüzünde mi sivilceler? benim suratımda birden aşırı çok sivilce çıkmaya başladı ama başka bir yerimde olmadığı için doktor zoretanin tarzı ilaçları kullandırmayacağını söyledi.


  • mula  (02.11.14 15:23:54) 
yiyebildiğin kadar yağsız ye herşeyi. çünkü tüm kan yağların ldl, vldl, trigliserit, kolesterol hepsi çok yükselecek. zaten her yazmadan önce yeniden kan testi isteyecekler. göz yaşşı damlası kullanmak gerekiyor. bepanthen merhem al, normal nemlendiriciler yetmiyor.


  • inthechaos  (02.11.14 16:24:14) 
@mula diğer hafif ilaçların birçoğunu denedim ama kesin sonuç vermiyor. Sadece yüzümde sivilce var ben ilacı kullanmayı birçok kez reddettim ama hayatım boyunca yüzümde derin izlerle gezmektense 4-5 ay buna katlanmak daha mantıklı. Fondöten kullanmaktan tiksiniyorum, makyaj yapmayı sevmiyorum ama kıpkırmızı suratla da gezemiyorum bakalım umarım işe yarar.


  • çılgındünya  (02.11.14 17:00:52 ~ 20:40:59) 
ben de sana diyorum ki geri gelecekler sadece üç beş sene dayanacak o ilaç. sivilce nasıl iğrenç bişey çok iyi biliyorum şu an ne yapsam geçmeyen türüyle benim de başım belada. çok çektiriyor o ilaç ben bir hafta içip bırakmıştım. o kadar uğraşıyorsun sonra yinebaşa dönüyosun.


  • mula  (02.11.14 17:10:14) 
Yuzumun her tarafı tamamen sivilceyle kaplıydı ve kullanmadığım ilaç yoktu. son çare doktor onu verdi ve 1 ay içinde etkisini gösterdi ilaç 3 4 aya suratımda sivilce yoktu bildiğin. Çok zararı var karaciğere ama işe yarıyor mu yarıyor. Yüzünde de pul pul dökülmeler olabilir, sivilcelerin bir iki aya geçmeye başlayınca tamam duzeldi artık deyip bırakma tekrar eskisine döner tedaviyi tamamlaman lazım. Zoretanin sivilce izlerinde pek işe yaramadı bende ama, izler için madecassol kremi öneririm


  • ddenizz  (02.11.14 17:22:03) 
@ddenizz ilacı bırakalı ne kadar zaman oldu ve şu an ne durumda yüzün?


  • çılgındünya  (02.11.14 17:32:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.