[]

çok çabuk soğuk algınlığına yakalanıyorum, soğuğa karşı çok dirençsizim

acaba ne yapmalıyım, neler yemeliyim bu direncimi arttırmak için, hakikaten direncim sıfıra yakın




 
keçiboynuzu pekmezi, sabah ve gece iç iki kaşık. bu iyi gelecektir. ayrıca bal/zencegil/limon olayını dene, oluyorsa her gün. illa ki faydasını göreceksin.


  • mermize  (02.11.14 08:33:30) 
sıkı giyinip kendini üşütmeyeceksin. otobüste minibüste vs soğuk geldiğini anladığın anda kapatmalarını isteyeceksin, sürekli buff veya atkı tarzı bir şeylerle boynunu koruyacaksın. Bol bol c vitaminli meyveler yiyeceksin. Onun dışında yapılacak bir şey yok malesef. soğuk almayacaksın yani, hani derler ya kendine iyi bakacaksın diye, öyle yapacaksın. :) geçmiş olsun


  • safepassage  (02.11.14 08:34:06) 
Ben de öyleyim. Bir hastalandım mı iki hafta iptal. Bir çok şey yapıyorum konu ile ilgili.
*İmuneks kullanıyorum kışın. Günde bir tane, çok soğuk ve salgın olan günlerde iki tane. Gerçekten çok ama çok işe yarıyor. Ama işe yaraması için minimum bir ay kullanmak gerekiyor.
*Banyodan sonra bir 5-6 saat dışarı çıkmıyorum.
*Terlemiyorum, üşümüyorum. Yanımda yedek giysi taşıyorum terlersem diye.
*Hayatımda en çok direnç veren şeylerden biri şu oldu: Toplu taşımaya veya arabaya bindiğinde palto/montu çıkar. İnerken geri giy. Bunun anlamlı olacağına inanmamıştım ama o ısınmış vücutla dışarı çıkınca hastalık daha kolay yapışıyor. Çoook büyük etkisi oldu bende.
*Şu motto güzel: Terleyeceğine veya bedenin sıcak olacağına hafif üşü. Çünkü çarpan şey terden veya vücut ısındıktan sonra yapışan soğuk. (istisnası aşağılarda bir yerde)
*C vitaminini meyveden değil, soğan ve sarmısaktan almak gerekiyor.
*Kış günleri dışarıdayken gözüm hariç vücudumun her tarafı sarıp sarmalanmış oluyor. Nefesi atkının içinde alıp vermek zorundayım.
*Dışarıda durma süresini minimuma indirmek gerek. Sosyal hayatı minimuma çekiyorum. Alışveriş merkezleri ise mikrop yuvası. İnsanlarla evlerde buluşuyorum.
* (İstisna geldi) Uyurken üşümemek ve olabildiğince sıcak olmak gerek. Uyurken kombiyi arttırıyorum.
*Her gün zencefil-limonlu çay içip, yatmadan önce karbonat ile gargara yapıyorum.
  • aychovsky  (02.11.14 08:47:35 ~ 08:51:49) 
You got aids.


  • [silinmiş]  (02.11.14 09:07:20) 
çok fazla ilaç kullanma. vitamin takviyesini doğal yollardan al ilaç yoluyla alma. hastalık vücuda girdiğinde ilaçlarla önlemeye çalışma gerekirse yatak döşek yat ama ilaçlarla geçiştirme.


  • nun  (02.11.14 09:59:44) 
Düzenli olarak kefir içmeni öneririm. Bulabilirsen mayasini alip evde mayala. Bunun yanında elbette dengeli beslenme, sporu da atlamamak gerekiyor. Ben 2.5 seneden beri hasta olmuyorum.


  • boozedin  (02.11.14 11:33:05) 
Zeytinyağı/tereyağı gibi sağlıklı yağların tüketim miktarını artırın; kolesterol içeren (Hayvansal) besinler tüketin; hayvansal besinlerin/proteinin daha iyi sentezlenmesi için de sebze, özellikle yeşil yapraklı sebzelerin tüketimine özen gösterin.


  • angelus  (02.11.14 11:42:15) 
soguga degil mikroba direncsizsin.
soguga direnc kazanmak istiyorsan ciplak soguga cik, soguk dus al.

solgar in d3 vitaminleri var onlardan da al arkadaslarin imuneks/imutor takviyesini destekliyor ve arttırıyorum.
  • sage  (02.11.14 11:53:54) 
normalde ince giyinir, meyve hiç yemezdim. pekmez falan zaten hak getire.
bu yıl,
- hava soğur soğumaz kalın giyinmeye başladım. kalın yün kazak, şal atkı, bot, çorap her daim ayağımda zaten. daha burada herkes pikeyle yattıını söyledği dönemde bile battaniye-yorgan ikilisiye yatıyordum. bu yıl nar, mandalina yiyip duruyorum. her gün mutlaka nane limon kekik, zencefil, ıhlamur içiyorum vs.

eskiden hasta olduğumu hatırlamıyorum böylesine. ama bu yıl şu 5 gündür hasta yatıyorum. halsizlik, burun, tıkanıklık, öksürük, hapşırık yerimden kalkamıyorum.

bir terslik var bu işte. bulunduğum yerde herkes böyle hasta ama. sebebini herkes suriye'ye bağlıyor ama bilemiyorum.

direnci artırmak için kendini gereğinden fazla koruma. ciddiyim. tabi kalın giyin ama terletecek kadar olmasın.
uyku düzenin çok önemli, bozma düzenini.
pekmez üşütmüyor. gerçekten soğuğa direncini artırır ama hastalığı koruma olayını pek bilmiyorum.
geçmiş olsun.
  • uzunuzunilgi  (02.11.14 12:18:01 ~ 12:18:47) 
Iste bunlar hep antibiyotik


  • balpolen  (02.11.14 14:29:35) 
çörek otu is the best!! evet her sabah 1 tatlı kaşığı çörek otu, zencefil ve balı karıştırıp yiyorum ben. çörek otu yağını da salatalarına falan ekleyebilirsin bu dönemde.


  • ruh i tibbiye  (02.11.14 16:24:25) 
İmmuneks vb immun sistem uyarıcı preparatları aralıksız kullanmayın.


  • evilinacloset  (02.11.14 17:40:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.