[]

Laptop'u TV'ye bağlayınca olan lag

Ben arada laptop'u televizyona hdmi kablosu ile bağlıyorum, fakat anlayamadığım bir şekilde inanılmaz lag oluyor. Mesela bir film açtığımda ya da internetten bir videoda hareketli sahneler atlıyor sürekli, akıcılık hiç yok. Laptop'taki görüntü ayarlarından 23 hertz ile 60 hertz arasında değişen yenileme hızlarını denedim, hepsinde sorun devam etti.

Laptop'un performansında sıkıntı yok, i7 işlemcisi ve watch dogs vs. gayet iyi ayarlarda oynatan bir ekran kartı var.

Acaba neden televizyona bağladığımda lag oluyor olabilir?

 
takılma dediğiniz baya buffer için takılma şeklinde mi yoksa ekranda kare atlamaları mı oluyor. Eğer kare kare atlamalar var ve ses kesintisiz geliyorsa bir ihtimal tv nin tepki süresinin düşük olmasından kaynaklanıyor olabilir. Normalde pc ekranlarının tepki süreleri tv ekranlarının tepki sürelerinden çok daha iyidir. bu sebeple özellikle oyuncular tv ekranlarına pc yi bağlamaz. iyi paralar yatırıp yüksek tepki hızına sahip ekranlar satın alırlar.


  • maxhoper  (02.11.14 00:08:32 ~ 00:09:46) 
film dizi bunların input lag'la alakası yok. atlama olayı tvnin panel hızından dolayı olabilir. pc bağlı değilken, herhangi bir hd kanal veya filmde hareketli sahnelerde de aynı sorun oluyor mu?


  • mattiadestro  (02.11.14 00:18:33) 
@maxhoper Buffer değil, ses kesintisiz devam ediyor fakat görüntüde atlama oluyor. Video izlerken bile böyle sorun olurken oyun oynamayı hiç denemedim bile.

internette tv'nin tepki süresini arattım ama bulamadım. fakat youtube'da gördüğüm kadarıyla aynı tv'de insanlar bf4 bile oynuyorlar gayet rahat.

@mattiadestro Pc bağlı değilken 1080p kanallar (Dsmart'ın full hd kanalları vs.) hareketli ve çok ayrıntılı sahnelerde bile hiç sorunsuz izlenebiliyor.
  • king lizard  (02.11.14 00:21:32 ~ 00:25:13) 
@king lizard o zaman tv'de sorun yok. kabloda falan problem olmasın? çok düşük ihtimal ama. başka bir şey aklıma gelmiyor cidden.


  • mattiadestro  (02.11.14 00:30:51) 
kablo da normalde uydu cihazı ile tv arasında kullandığım kablo. hatta farklı tipte hdmi girişleri var tv'nin mhl, arc vs. gibi. hepsinde denedim, yine aynı sorun var.


  • king lizard  (02.11.14 00:36:10) 
Kabloların da kaliteleri kalitesizleri var. Aralarında 100 tl bile oynayabiliyor. Muhtemelen ondan kaynaklı.


  • cemlemikonusuyorsun  (02.11.14 00:38:13) 
kablo hdmi 1.4 destekli mi acaba ?


  • maxhoper  (02.11.14 01:01:43) 
Ekran kartı driverı diyeyim ben de.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (02.11.14 08:40:33) 
Dahili grafik işlemci ile 1080p videoyu düzgün oynatamıyordur. Manuel olarak yüksek performans grafik işlemciyi seçip öyle deneyin derim.


  • onexey  (02.11.14 09:17:50) 
televizyon patatese bağlamış.


  • fukka  (02.11.14 09:39:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.