[]

martin eden'i okumuş olanlar bir bakabilir mi? spoiler mevcut.

ben bu kitabı okuma listeme eklemiştim. geçen bir kitapçıda kitabın arka kapak yazısına bakarken jack london'ın kitap hakkında yazdıklarını okudum ve "...martin eden işte bu yüzden öldü..." gibi bir cümleyle karşılaştım ve o an yayınevine tonlarca küfredecektim neredeyse.

yahu bu spoiler değil mi? şimdi ben bu kitabı nasıl okuyacağım?


 
@podrostok: başlık zaten "okumuş olanlar" ile niyetini belli etmiyor mu?
ama yine de spoiler ekleyeyim.

  • m e b  (01.11.14 21:39:16) 
oha tam bir gerizekalılıkmış cidden. ama şöyle söyleyeyim, bunu bilmene rağmen kitaptan aldığın keyif azalmaz diye düşünüyorum. çünkü martin eden bir "aksiyon" romanı değil ve martin öldüğünde "oha adam öldü!" demiyorsun, bağıra bağıra geliyor zaten ölümü. yayınevinin yaptığı gerçekten çok büyük aptallıkmış, hangisi bilmiyorum ama onların çevirdiği kitabı okuma zaten bence. ben can yayınlarından okumuştum, fena değildi çevirisi.

muhteşem bir roman okuyacağının bilincinde ol ve sindire sindire, benim için de oku lütfen :(
  • pescador  (01.11.14 21:41:07) 
kitap öyle güzel öyle değerli bir meseleye değiniyor ki, ölümüne okurken de şaşırmayacaksın ya da beklenmeyen bir son olmayacak diyeyim. kitabın vermek istediği mesajı değiştirmiyor ölüme takılma.


  • mula  (01.11.14 21:51:20) 
pescador'un söylediğini duyunca kendime -yine- bir artı koydum. zamanında şiddetle martin eden'i okumasını önermiştim kendisine.

o bir spoiler. fakat martin eden spoiler ile mahvolacak bir kitap değil. olay ölüm değil yani. zaten martin ölmeden tahmin edebiliyorsun öleceğini.

efsaneler efsanesi bir kitaptır. nietzsche'nin başka bir kitap için -ki o kitap da apayrı bir efsanedir; (bkz: gecenin sonuna yolculuk)- söylediği sözü bu kitap için de rahatlıkla söyleyebilirim: "kanla ve özdeyişlerle yazan, okunmak değil, ezberlenmek ister."
  • papillon7  (01.11.14 21:56:14) 
çok teşekkürler hepinize. en kısa zamanda okuyacağım.
benim için her bir olayın, detayın ciddi anlamda okumama etkisi oluyor. o sebeple kahrolmuştum.

  • m e b  (01.11.14 22:04:27) 
@ Zetahead: helal olsun tabii ki.
ama ağlatacak gibi oldun bir an. ben ki izlerim diye iki arkadaşımın film sohbetlerinde kulağıma kulaklık takıp müzik dinliyorum filmin tadı kaçar diye. "altıncı his"si ve "dövüş kulübü"nün sonlarını bilerek izledim, spoiler veren dingiller yüzünden. "breaing bad"in sonunu söyleyen düşüncesizler yüzünden kahroldum.


ve kalkmış, bir yayınevi, evet evet, kitaplarla içli dışlı olan ve kitap kültürüne yabancı olması imkansız bir birimin böyle kapı gibi spoileri göze sokması ne cahilce!
  • m e b  (01.11.14 23:38:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.