[]

hangi çayları alim?

melisa sevmem ada eh pek aramam. yeşil çayım var. aktara gitcem ne çayları alim başka şöyle sağlıklısından. çubuk tarçınım ve karanfilim de var.




 
gül, lavanta alıp çaylara karıştırabilirsin.


  • mea maxima culpa  (01.11.14 21:12:25) 
Aktardan almayın.


  • angelus  (01.11.14 21:12:33) 
Papatya olabilir, severim ben.


  • buff  (01.11.14 21:12:50) 
melisa sevsene sevilmez mi ya? french press ile yapmıyorsan bir de öyle dene, daha güzel oluyor.

cevabım: melisa sev.

@angelus nereden alalım dostum?
  • youshookmeallnightlong  (01.11.14 21:14:22 ~ 21:14:57) 
Bimde bergamot aromalı tomurcuk diye bi cay var. o da küsel.


  • anonymice  (01.11.14 21:17:18) 
Aktar ürünleri genelde hiçbir sağlık kontrolünden geçmemiş, içi börtü böcek dolu bitkiler oluyor. Bizdeki aktar mantığı sağlıklı ürünlerin satıldığı yerler gibi oluyor ama şöyle düşünün: Adam nereden aldığı belli olmayan çuval çuval bitkiyi getirip dükkanında poşetliyor satıyor. Bu hiç sağlıklı değil, buna merdivenaltı üretim diyoruz. İstanbul'daysanız eğer birçok bitki çayının satıldığı, sağlık denetimlerinden geçmiş mekanlar var, biraz fazla ücret ödeyip buralardan alabilirsiniz. Ha Türkiye'de bu tür işler ne kadar güvenilir o da tartışılır ama siz en azından tedbirinizi alın.


  • angelus  (01.11.14 21:21:11) 
@angelus bu gibi yerlerin isimlerini yazsan.

zaten aktarların %90'ı fiyasko. yolun kenarına dizmişler kuruyemiş, baharatları yoldan geçen bütün arabaların isi, pisi, egzozu o malların içinde. iğrenç. oralardan sakın alışveriş yapmayın.
  • mea maxima culpa  (01.11.14 21:25:37) 
french press'de yapıyorum. aktardan alacağım, chado filan açıkçası böyle işler bana boş görünüyo biraz çoğu bitkiyi kendim kurutup içiyorum zaten hiç de böcek möcek olmuyor koyarken bakarsın varsa içmezsin.

ayrıca pes olsun üç tane aç öneremedin duyuru!
  • mula  (01.11.14 21:56:35) 
herkesin şartları değişik. kimisi zaman ayırıp kendisi toplar bitkileri, kendisi kurutur. kimisi memleketten alır. kimisinin de imkanı yoktur.

bazı şeyleri açık açık yazıyoruz ki genellikle genç öğrenci arkadaşlar okuyor burayı. onlar daha yeni eve çıkmış, yurda çıkmış oluyorlar. yiyecek, içecek alışverişi konusunda tecrübesizler.

o kötü aktarlarda kim nasıl alışveriş yapıyor anlamıyorum. boyalı, şekerli kuru meyveleri dizmişler vitrine. içerdeki ürünlerin hepsi tırt.

bir seferinde kimyon alayım dedim böyle bir yerden. kimyonu eve getirdim. ahı gitmiş, vahı kalmış. kokusu öyle bir kaçmış ki çok hafif bir tarçın gibi kokusu kalmıştı. kim bilir kaç aydır duruyordu orada satılmadan.
  • mea maxima culpa  (01.11.14 22:05:20) 
of nerden alacağımı sormuyorum çay adı istedim o kadar duyuru'da nedir bu o sağlıksız bu sağlıksız tribi zaten anlamıyorum ya şunu dersin, x semtinde y dükkanından anlıyorum fiyatı şu şöyle satılıyor ya da soruya cevab verirsin zor değil kankiler


  • mula  (01.11.14 22:09:45) 
Nar çiçeği idi yanlis hatirlamiyorsam ondan bir tutam iki tane papatya cicek çok çok meyan kökü tarçın karanfil koyup bunlari demleyip içerdim. Sadece nar çiçeği bile çok güzel kırmızı kırmızı böyle. Zencefil kabuğuna limon da çok güzel bir şey. Kuşburnu tek geçerim. Ihlamur ölünür. Birinde herkesin meth ettiği kış çayı var ama hiç içmedim.


  • kablelvuku  (01.11.14 22:26:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.