[]

Parfümler

neden çok pahalı? 50 ml şey neden 200 liraya satılıyor? maliyeti ne kadardır ki bunun?




 
Kozmetoge gırıyor. Kozmetık vergılerı kol gibi oldu dostum :(tekstıl de costu bu ara. Kıl gibi ince montlar 250 tl. Ustune naylon gecır aynı sey. Isıtmiyi şerefsiz. Resmen sefalet cekıoz paramızla


  • fistikliemenems  (01.11.14 20:35:36) 
bazı parfümler epey zor bulunabilen bitkilerden, ağaçlardan yapıldığı için bu kadar pahalı oluyordur. ama bence asıl sebep dünyada hiç olmayan bir karışımı yarattıkları için bu denli pahalı. x parfümünün kokusunu y parfümünde bulamazsın, x i almak zorundasın.

ha araya nasıl olsa parfüm piyasası pahalı diye dandik parfümleri pahalıya sokanlar da yok değil.

tahminlerim bunlar.
  • youshookmeallnightlong  (01.11.14 20:38:39) 
çünkü alan oluyor.


  • adventchant  (01.11.14 20:50:02) 
@adventchant +1

arz talep meselesi.
  • fransızkalanadam  (01.11.14 21:03:14) 
Esans elde edilmesi zor bir şey. Atıyorum kilolarca lavanta kullanıyorsun o lavanta yağını, esansını elde etmek için.


  • strangerinhere  (01.11.14 21:07:17 ~ 21:07:42) 
fistikliemenems + 1
Aynı parfüm yurtdışında bizdekine göre upucuz olmasa da yarısına yakın bir fiyatla satılıyor. Zamanında aynı parfümleri strawberry.net'ten ucuza almışlığımız var. Burada vergiler çok yüksek.

  • aychovsky  (01.11.14 21:09:04) 
şu anda yüzde ellinizin sıktığı parfümleri üreten ve pazarlayan şirkette (o kategoride olmasa da) genel merkezinde çalışırken, kar marjlarını inceleyecek bol vaktim olmuştu. bir parfümün şişesi ve kutusunun maliyeti, içindeki parfümün maliyetinden çok daha yüksektir. ama ikisi toplamda 1-3 euro'yu geçmez. hele de eau de toilette ise (yani parfüm seyreltilmişse) 1 euro'nun altındadır. satış ve pazarlaması çok maliyetlidir ama hepsini dahil etseniz bile kar marjı %80'in üzerindedir. yani 200 liranın 160 lirası net kardır.

bunun sebebi ne arz-talep, ne vergi, ne başka bir şey: sebep, öyle bir segmentin keşfedilmiş olması. yani o fiyata, o marka parfüm alabilecek insanların varlığı. yoksa arz-talep olsa, daha fazla talebin olacağı alt fiyat segmentlerinin de doldurulması lazım. var mı? yok. kategori 'pull' stratejisi ile ilerliyor, yani tüketici talebi ile. ama sıradan tüketici değil. paralı tüketici.

yoksa arz-talep gözeten ve kendisini mahveden bir kategori isterseniz, bkz: makyaj malzemeleri. her tüketici segmentine, her tür ürünle selam çakar, piyasayı arzla doldurur, talep bu arzın çokluğuyla yaratılır. ki bu da kategorinin 'metalaşmasına' sebep olur (commoditization).

ya dostlar, böyle bu işler.
  • krysrn  (01.11.14 21:15:46 ~ 21:17:34) 
bi pazarlama dersinde hoca " parfümlerin fiyatı çok düştüğünde talepte o oranda düşmüş " tarzında bişeyler anlatmıştı.


  • tosunpasa  (02.11.14 01:56:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.