[]

sabah kosmak vs aksam kosmak

Hangisi daha iyi?




 
koşma amacın neyse ona göre değişir. zayıflamak, kondisyon, nefes açmak... ? hangisi?


  • dafaiss  (01.11.14 18:55:39) 
sabah uyanır uyanmaz aç karnına. en iyi yağ yakma, depoları boşaltma ve büyüme hormonu üretiminin en yüksek olduğu zaman. tabii uyurken en çok da uyanık olduğun zamanlardan bahsediyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.11.14 18:57:27) 
Sabah koşmak, akşam bir noktadan sonra vücut Melatonin salgılıyor bu nedenle antrenmanınız verimsiz geçebilir. Bu arada sabah derken sabahın köründe değil, zira sabah erken saatlerde de vücutta kortizol hormonu en yoğun seviyede bulunur. Kortizol bu denli yüksekken antrenman yapmak, özellikle yüksek süreli antrenman yapmak da risk oluşturuyor.


  • angelus  (01.11.14 19:07:32) 
Ben biraz korkutuyormuş gibi olmuşum. Şöyle söyleyeyim: Sabah erken saatler kortizol yoğunlu vardır fakat bu dediğim 6-7 sıralarında böyle. Saat yediyi geçtikten sonra vücudun çalışma sistemi normale döndüğü için bu risk ortadan kalkar. Aynı zamanda bu saatler, yağın vücutta en serbest dolaştığı anlardır. Yani günün diğer zamanlarında 1 birim yağ yakacakken sabah kahvaltı öncesi; 7-9 arası 5 birim yağ yakarsınız. Tabii bu dediklerim zazazaraeta'nın dediği gibi kahvaltının öncesinde, insülin henüz düşükken olur.


  • angelus  (01.11.14 19:26:59) 
@dafaiss yag yakimi icin


  • yons  (01.11.14 20:08:16) 
sabah o zaman zaten yazılmış da, uyanır uyanmaz değil de mesela bir acı kahve içip yarım saat kadar sonra. kahve yerine yeşil çay da olabilir, maksat vücudu uyaran bir şey olması, tabi içmeyebilirsin de sana kalmış.


  • dafaiss  (01.11.14 20:17:54) 
tam bir köylü mantığıyla akşam diyeceğim.

açıkçası ben akşamları koşuyorum 10-11 gibi sonra duşumu alıp uyuyorum güzel oluyor
  • keshdurden  (01.11.14 21:09:18) 
enerjin en yüksek ne zaman oluyorsa o zaman koş.


  • sckxyss  (01.11.14 21:20:51) 
ben sabah koşamıyorum ya, afyonum patlamıyor hemen. o sersemlikle koşamıyorum, koşsam herhalde yuvarlanırım yere.


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (01.11.14 21:24:47) 
Yağ yakımı için, sabah ve aç karna. Öncesinde bir fincan kahve içmen de iyi olur.


  • arnold schwarzeneger  (02.11.14 11:48:52) 
kosmak iyi degil.
iki farkli gorus var, biri ac karna yaparsan daha etkili olacagi, digeri ise hicbir zaman yapmanin farketmeyecegi.

burada herangi birinin birini savunması bir sey degistirmez. iki gorusun de deli destekcisi var.
  • sage  (02.11.14 11:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.