[]

Pug

Yavru bir pugun sahibine aylık maaliyeti ne olur ortalama?




 
@trumanshow Her şeyi ortalama kalitede ve düzende düşünürsek?


  • hicunutmam  (01.11.14 10:42:28) 
maliyet sorduğuna göre maddi durumun çok iyi düzeyde değil sanırım.
ortalama kalitede diyorsun, yani ucuza gelsin diye köpeğine iyi kalite mama yedirmeyecek misin?
hadi diyelim mamasını aşısını hallettin. umarım olmaz ama ya bi hastalığı çıksa hayvanın?
bunun için para ayırabilecek misin? ameliyat olması gerekse mesela? o zaman çıkarıp verebilecek misin? yoksa "benim alerjim çıktı bakamayacağım, yuva arıyorum" diye ilan mı vereceksin herkes gibi?
o kadar çok masrafı var ki aklın şaşar. aşıları, vitamini, maması, oyuncağı, şampuanı, tarağı, ıvır zıvır bi sürü şey.
bunları köpek sahibi olarak yazdım. her ay en kötü ihtimal kenara bi 100 lira ayıramayacak durumdaysan (daha az da olabilir fazla da) kalkışma bu işe.
  • innerbliss  (02.11.14 12:42:03) 
birazdan yaşayacağınız öfke ve saydırmalara hazırım. sadece mantıklıbir değerlendirmeye tutun yazacaklarımı.

yavru pug'ı petshop'tan alıp büyük bir miktar para ödeyeceksiniz ve maddi açığı hayvancağızın giderlerinden kısacaksınız. petshoptan satın almış olduğunuz hayvan %90 hastalıklı çıkacak ve yüzlerce tl veteriner gideriniz olacak. yetişkin bir köpek normal bir mama ve ek gıdalarla sağlıklı kalabilir ancak bebeğiniz gelişimini sağlıklı gerçekleştiremez.
o yavru büyürken eve birçok zarar verecek. yenilen ayakkabılar, koltuklar, kitaplar vb. tuvalet eğitimi sırasında her yer kirlenecek. bebek olduğu için yalnız kalamayacak, ağlayacak, korkacak. maliyetten önce bunlara hazır olup olmadığınızı değerlendirmelisiniz.
belki bir köpek sahiplenmenin daha iyi olduğunu düşünebilirsiniz. hem bir canı kurtarır hem daha az yorulursunuz. (barınak ve hayvan sahiplendirme sitelerinde her cins ve yaşta köpek var.)
  • madarch  (02.11.14 13:09:42) 
@innerbliss : Teşekkür ederim cevap için. Maddi durumumla alakalı bilgi vermedim. Ortalama kalite derken kalitesiz ve ucuz da demek istemedim. :) Bu konuda olanları, başkalarının neler yaptığını bilyorum. Hassasiyetini de anlayabiliyorum. Ama bu yazdıklarının muhatapı ben olmayacağım konusunda emin olabilirsin.
Ayrıca yavru pug derken pet-shoptan alacağımı da söylemedim. Bir arkadaşımın yavrusu oldu sadece. :)

@madarch Yazdıklarınıza öfkelenmedim. Hatta cümle cümlesine katılıyorum. Teşekkür ederim cevap için. Ama yukarıda da yazdığım gibi ufak yanlış anlamalar olmuş. Ben yavru iken alıp sonra bırakacak zihniyette değilim. Bir köpek alacak olsam zaten petshop ihtimaller arasında yer almaz. Yavru olmasında da ısrarcı değilim. Sadece dediğim gibi bir arkadaşımın yavrusu oldu ve bu bende soru işareti bıraktı. Ben de buradaki arkadaşların tecrübelerinden yararlanmak için bir soru sordum. Sandığımdan daha az masraflılarmış. Ben uçuk bir şeyler olmasından korktuğum için bunları yazmıştım. :)
  • hicunutmam  (02.11.14 14:21:32) 
almadan önce hassasiyet göstermenize sevindim. biraz önyargıyla yazmıştım etrafta olan sahipsiz kalan canları gördüğüm için. ortalama bir geliriniz ve ona ayırabilecek vaktiniz, sabrınız varsa köpeklerle yaşamak çok güzel. bazen zor gelse de :) ilk yaş zahmetli ve pahalı ama küçük ırkların aylık maliyeti en pahalı mama da dahil 100 tl'yi geçmez.


  • madarch  (03.11.14 14:29:58) 
pug küçük bir ırk ve 2 yaşından itibaren hastalanan bir ırk. Size ciddi anlamda veteriner maaliyeti olacaktır. Tüy bakımı, özel maması, solunum yolu ve böbrek sıkıntısı. Bir dönem goldenlar ne kadar modaysa şimdi de puglar moda oldu. bakımı ciddi zor bir köpek. Onun yerine barınaktan küçük ırk sahiplenin daha az masraf çıkaracaktır size. Eğer düşündüğünüz masrafsa.


  • laranja  (04.11.14 08:19:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.